Ερντογάν: «Δεν υπάρχει τίποτε κακό με την πίστη των Ταλιμπάν»


Αύγουστος 12, 2021. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Η θέση του προέδρου της Τουρκίας, Ρ.Τ. Ερντογάν, για τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν που είπε «Η Τουρκία δεν έχει τίποτε κακό με την πεποίθηση των Ταλιμπάν» προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στους  τουρκικούς πολιτικούς κύκλους.

Σύμφωνα με την  Sözcü σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε με τα λόγια του προέδρου και του επικεφαλής του AKP, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τους Ταλιμπάν,  το 79,5% των υποστηρικτών του MHP και 50,6 % των υποστηρικτών του AKP  διαφώνησε λέγοντας ότι « κατανόησή μας για το Ισλάμ και τους Ταλιμπάν είναι διαφορετική».

Με την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, οι Ταλιμπάν αύξησαν την επιρροή τους στην περιοχή και προκάλεσαν ένα κύμα μετανάστευσης προς την Τουρκία, ενώ η MetroPOLL Research πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή έρευνα κοινής γνώμης για τους Ταλιμπάν, η οποία αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης τις τελευταίες ημέρες.

Στην έρευνα με τίτλο «Η Τουρκία και η κατανόηση του Ισλάμ από τους Ταλιμπάν», οι πολίτες ρωτήθηκαν: "Βλέπετε διαφορά μεταξύ της κατανόησης του Ισλάμ των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και της κατανόησής σας για το Ισλάμ;».

 

57% ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ : «Η  κατανόησή μας στο Ισλάμ είναι διαφορετική»



Ενώ το 56,9 % των ερωτηθέντων απάντησε «Ναι, βλέπω, η αντίληψή μας για το Ισλάμ είναι διαφορετική», το 22,6 % είπε «Όχι δεν το βλέπω, η κατανόησή μας για το Ισλάμ είναι η ίδια» και το 20,5 % απάντησε «Δεν έχω ιδέα/Καμία απάντηση»..


«Θα μιλήσουμε με τους Ταλιμπάν»

 

Ο πρόεδρος  της Τουρκίας και πρόεδρος του AKP, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε:

«Η Τουρκία δεν έχει τίποτα κακό με την πίστη των Ταλιμπάν. «Νομίζω ότι μπορούμε να τα πάμε καλύτερα», είπε. 

Σε δήλωση, μάλιστα,  που έκανε χθες το βράδυ, ο Ερντογάν είπε: «Τα σχετικά θεσμικά μας όργανα εργάζονται αυτήν τη στιγμή μέχρι κάποιες συνομιλίες με τους Ταλιμπάν. Επομένως  ακόμη και εγώ να είμαι σε θέση να αποδεχτώ αυτόν που θα είναι ο ηγέτης τους».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr