Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

Ουάσινγκτον: Ο Νόρλαντ θα συναντηθεί με τον Χαλίφα Χαφτάρ στο Κάιρο για τις εκλογές της Λιβύης

 

(φωτό αρχείου)

Αύγουστος 12, 2021. Ελλάδα.

Τρίπολη, Λιβύη.

Η αμερικανική πρεσβεία στη Λιβύη επιβεβαίωσε με tweet στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter την άφιξη του ειδικού απεσταλμένου Ρίτσαρντ Νόρλαντ στο Κάιρο για διήμερη επίσκεψη για να συναντήσει Αιγύπτιους αξιωματούχους, εκτός από τη συνάντηση με τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Η επίσκεψη έρχεται, σύμφωνα με την πρεσβεία, στο πλαίσιο των προσπαθειών των ΗΠΑ να υποστηρίξουν τις κοινοβουλευτικές και προεδρικές εκλογές της Λιβύης τον επόμενο Δεκέμβριο και τις δύσκολες διευθετήσεις που είναι απαραίτητες για τη δημιουργία της συνταγματικής βάσης και του νομικού πλαισίου που απαιτούνται για τη διεξαγωγή των εκλογών.

Η πρεσβεία επιβεβαίωσε την υποστήριξή της στο δικαίωμα του Λιβυκού λαού να επιλέξει τους ηγέτες του μέσω μιας ανοικτής δημοκρατικής διαδικασίας, καλώντας τα βασικά πρόσωπα να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους σε αυτό το κρίσιμο στάδιο για να κάνουν ό, τι καλύτερο για όλους τους Λίβυους.

Μάλιστα, ο αρχηγός της αιγυπτιακής υπηρεσίας πληροφοριών θα ήταν επικεφαλής της αντιπροσωπείας των Αιγύπτιων αξιωματούχων που θα συναντήσει ο Νόρλαντ.

218tv.net

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr