Το ισπανικό κράτος επιτίθεται στην αλβανική μαφία


Σεπτέμβριος 1, 2021. Ελλάδα.

 

Περισσότεροι από εκατό άτομα συνελήφθησαν και περίπου 25.000 δενδρύλλια μαριχουάνας καταστράφηκαν στη δράση της ισπανικής αστυνομίας εναντίον της αλβανικής μαφίας σε διάφορα σημεία της χώρας αυτής.

 Η ισπανική αστυνομία ισχυρίζεται ότι το λαθρεμπόριο μαριχουάνας οδήγησε την αλβανική μαφία στην κορυφή των εγκληματικών οργανώσεων στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.

Η έρευνα διήρκεσε περισσότερο από ένα χρόνο και στο τέλος, συνελήφθησαν 107 άτομα που συνδέονταν με αλβανικές εγκληματικές ομάδες, που διακινούσαν λαθραία μαριχουάνα σε όλη την Ευρώπη, ανακοίνωσε η ισπανική αστυνομία.

Οι φερόμενοι ως εγκληματίες συνελήφθησαν σε 51 τοποθεσίες στην Ισπανία και κατά τη διάρκεια της δράσης καταστράφηκαν 25.000 δενδρύλλια μαριχουάνας, ένας τόνος συσκευασμένων ναρκωτικών, 70.000 ευρώ και μερικά όπλα και εξοπλισμός.


Η αστυνομική δράση περιελάμβανε την Ταραγόνα, τη Βαρκελώνη, τη Χιρόνα και τον Καστέλον και αστυνομικοί από την Αλβανία και τη Γερμανία συμμετείχαν επίσης στη διαδικασία αναγνώρισης  των εγκληματιών. Τετρακόσιοι πράκτορες έλαβαν μέρος στη δράση.

Το λαθρεμπόριο μαριχουάνας επέτρεψε στην αλβανική μαφία να «ανταγωνιστεί άλλες εγκληματικές οργανώσεις, όπως η ιταλική ή η βαλκανική μαφία», ανέφερε η ισπανική αστυνομία.

Η αστυνομία δήλωσε επίσης ότι για τις παράνομες φυτείες μαριχουάνας έκλεψαν ηλεκτρική ενέργεια από τοπικά δίκτυα, η οποία προκάλεσε ζημιά που εκτιμάται σε περίπου 1,6 εκατομμύρια ευρώ.

Η ισπανική αστυνομία έχει προειδοποιήσει ότι επί του παρόντος διεξάγονται αρκετές ενέργειες κατά της αλβανικής μαφίας, κυρίως υπό την αιγίδα της Ευρωπόλ.


Ραδιοτηλεόραση Σερβίας- RTS

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr