Διαμαρτυρία κατά του Ερντογάν στη γενέτειρά του


βίντεο


Σεπτέμβριος 4, 2021. Ελλάδα.

Η φράση που είπε ο πρόεδρος Ερντογάν στην τελετή έναρξης για το υπό κατασκευή λατομείο στην κοιλάδα Ισκεντερέ της Ριζούντας, «Όσοι αριστεροί και κομμουνιστές που υπάρχουν στα διάφορα μέρη της Τουρκίας έρχονται εδώ» ως απάντηση στις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής,  εξόργισε τους χωρικούς.

Οι χωρικοί, σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα,  συγκεντρώθηκαν τα μεσάνυχτα κατά μήκος του δρόμου που περνούσε ο Ερντογάν και η συνοδεία του  φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του.

Όπως αναφέρεται, στην τελετή έναρξης της οδού προς το Ερζερούμ, για τη δημιουργία της οποίας δημιουργείται λατομείο στην κοιλάδα Ισκεντερέ ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε κατά των διαμαρτυρομένων, που τους χαρακτήρισε ως «αριστερούς» και «κομμουνιστές».

«Οι αριστεροί και οι κομμουνιστές  από διάφορα μέρη της Τουρκίας ήρθαν εδώ. Να μας σταματήσουν. Δεν μπορείτε να σταματήσετε αυτό το έθνος. Δεν μπορείς να το κόψεις. Θα κατασκευάσουμε εγκαταστάσεις. Θα φτιάξουμε αυτούς τους δρόμους. Η δύναμή σας δεν είναι αρκετή για να μας σταματήσει», είπε.

Οι χωρικοί που παρατάχθηκαν κατά μήκος της οδού, τα μεσάνυχτα χθες, ενοχλημένοι για τους χαρακτηρισμούς του Ερντογάν, φώναζαν συνθήματα κατά τη  διέλευση του: «Είμαστε ο λαός», «θα νικήσουμε, θα αντισταθούμε».

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr