Πολλαπλασιάστηκαν οι τουρκικές εταιρείες στην Αλβανία


Σεπτέμβριος 2, 2021. Ελλάδα.

Ελμπασάν.

 

Η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στην Αλβανία. Οι τουρκικές εταιρείες έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Υπολογίζονται σε περίπου 600 τουρκικές εταιρείες, των οποίων η συνολική επένδυση έχει ξεπεράσει τα 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον πρέσβη της Τουρκίας στα Τίρανα, Μουράτ Αχμέτ Γιοριούκ στο πρακτορείο Anadolu, μετά την επίσκεψή του στη βιομηχανική ζώνη στην πόλη Ελμπασάν (στην κεντρική Αλβανία).

 «Ο συνολικός αριθμός των Αλβανών πολιτών που απασχολούνται σε τουρκικές εταιρείες είναι περίπου 15.000. Παρά την πανδημία, το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών έχει ξεπεράσει το μισό δισεκατομμύριο δολάρια», δήλωσε ο πρέσβης.

Ο Τούρκος διπλωμάτης υπενθύμισε την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα στην Τουρκία τον φετινό Ιανουάριο, καθώς και τη συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης που υπογράφηκε κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης.

«Μια από τις πτυχές προτεραιότητας αυτής της συμφωνίας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ Αλβανίας και Τουρκίας. Συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του επιπέδου των τουρκικών επενδύσεων », είπε ο πρέσβης.

Αναφερόμενος στο θέμα της νέας αλβανικής κυβέρνησης, το οποίο αναμένεται να σχηματιστεί τις επόμενες ημέρες, ο Γιορούκ τόνισε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Αλβανία για να ανεβάσει τις σχέσεις σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο.

Fokus.net

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr