Η Τουρκία πραγματοποιεί εθνοκάθαρση στη Συρία - πρακτορείο SANA


Σεπτέμβριος 2, 2021. Ελλάδα.

Η Τουρκία πραγματοποιεί εθνοκάθαρση στα βόρεια και βορειοδυτικά της συριακής επαρχίας Χασάκα, μετέδωσε το συριακό αραβικό πρακτορείο ειδήσεων SANA στις 2 Σεπτεμβρίου.


Η Τουρκία και η συριακή αντιπολίτευση που ελέγχεται από αυτήν πραγματοποιούν εθνοκάθαρση με τη βοήθεια αδιάκοπων βομβαρδισμών οικισμών, αναγκάζοντας τον πληθυσμό να εγκαταλείψει αυτά τα μέρη. 

Αναφέρεται ότι λόγω των βομβαρδισμών οικισμών κοντά στην Τελ Τάμρα, Αμπού Ρασεΐν και Ζαρκάν, οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να μετακινηθούν σε κέντρα προσωρινής διαμονής σε ασφαλείς περιοχές. 

Οι κάτοικοι ανέφεραν ότι διέφυγαν με μικρά παιδιά στην αγκαλιά τους, μη μπορώντας να πάρουν τα υπάρχοντά τους, φαγητό και νερό μαζί τους.

 Σε κέντρα προσωρινής διαμονής στην πόλη Χασάκα, στους πρόσφυγες προσφέρονται τρόφιμα, είδη μη διατροφής και ιατρική περίθαλψη. Το SANA προσθέτει ότι η Τουρκία συμμετέχει σε εθνοκάθαρση για να προσαρτήσει νέα εδάφη στην επαρχία Χασάκα.

 Eurasia Daily News

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr