Αισιοδοξία στη Λιβύη μετά την απελευθέρωση πρώην αξιωματούχων του Καντάφι


Σεπτέμβριος 6, 2021. Ελλάδα.

Μετά την απελευθέρωση ορισμένων πολιτικών κρατουμένων επικράτησε ένα κλίμα αισιοδοξίας και ανακούφισης στους δρόμους της Λιβύης, καθώς μαζί με αυτούς απελευθερώθηκε και ο γιος του πρώην προέδρου της Λιβύης, ο Σααντί Καντάφι, ο οποίος έφθασε στην Κωνσταντινούπολη με ιδιωτικό αεροπλάνο που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Μιτίγκα της Τρίπολης.

Ο αλ Σααντί συνοδευόταν από τον υφυπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης εθνικής ενότητας και όπως έγινε γνωστό θα λάβει θεραπεία αφού ήταν άρρωστος το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με την αραβική Al Ghad, είχε προγραμματισθεί η απελευθέρωση των περισσότερων κρατουμένων που ανήκαν στο πρώην καθεστώς, σημειώνοντας ότι αυτό το θέμα προκάλεσε ικανοποίηση στους Λίβυους,  λόγω αυτών των αποφάσεων που επιδιώκουν εθνική συμφιλίωση, καθώς πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα να επιστρέψουν και να συμμετάσχουν ξανά στη λιβυκή κοινωνία.

Μία από τις πιο εξέχουσες αποφάσεις αποφυλάκισης αφορούσε τον συνταγματάρχη Αχμέντ Ραμαζάν, γνωστό στη Λιβύη ως «πένα» του Μουαμάρ Καντάφι, μετά από 9 χρόνια φυλάκισης στην πρωτεύουσα Τρίπολη.
Το Λιβυκό Προεδρικό Συμβούλιο ανακοίνωσε την απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων των οποίων η ποινή έχει λήξει ή δεν έχουν καταδικαστεί, συμπεριλαμβανομένου του Συνταγματάρχη Αχμέντ Ραμαζάν, διευθυντή του γραφείου του πρώην προέδρου Μουαμάρ Καντάφι.


 

Η ανακοίνωση του Προεδρικού Συμβουλίου επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει το έργο του στο πλαίσιο των καθηκόντων που του έχουν ανατεθεί, για την επίτευξη συνολικής εθνικής συμφιλίωσης, σε συντονισμό για την απελευθέρωση των υπολοίπων κρατουμένων που δεν έχουν καταδικαστεί στο δικαστήριο.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr