Το τουρκικό ναυτικό υιοθετεί τη δική του βαριά τορπίλη


Σεπτέμβριος 9, 2021. Ελλάδα.

 

Η πρώτη τορπίλη βαρέως τύπου Akya εγχώριας παραγωγής δημιουργήθηκε στην Τουρκία , δήλωσε ο Ισμαήλ Ντεμίρ, επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας υπό την προεδρική διοίκηση , στους δημοσιογράφους σήμερα, 9 Σεπτεμβρίου,  σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η Τουρκία έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει όπλα μεγάλου βεληνεκούς με υψηλότερες δυνατότητες χτυπήματος στόχων, δήλωσε ο Ντεμίρ.

«Έχουμε υψηλές δυνατότητες. Η Τουρκία αναπτύσσει τορπίλες, πυραύλους κρουζ, συμπεριλαμβανομένων υποβρύχιων πυραύλων», υπενθύμισε ο επικεφαλής της Αμυντικής Βιομηχανίας.

«Αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό ανάπτυξη μια υποβρύχια έκδοση κατά των πλοίων πυραύλων Atmaca και εξετάζεται η πιθανότητα παραγωγής ενός νέου μοντέλου πυραύλους εδάφους-εδάφους Atmaca», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, η πρώτη επιτυχημένη δοκιμαστική βολή της τορπίλης Akya 533 mm χωρίς κεφαλή και ενεργό-παθητικό ακουστικό σόναρ πραγματοποιήθηκε στη θάλασσα του Μαρμαρά στις 11 Ιουλίου 2013 με την υποστήριξη της διοίκησης του τουρκικού Ναυτικού Κέντρου Έρευνας (TNRCC).

 Η τουρκική Αμυντική Βιομηχανία και η τοπική αμυντική εταιρεία Roketsan υπέγραψαν συμφωνία για τη δεύτερη φάση του έργου Akya τον Ιούλιο του 2016. 

Το έγγραφο προέβλεπε την παραγωγή ενός πρωτοτύπου και την προετοιμασία κρίσιμων υποσυστημάτων τορπιλών για μαζική παραγωγή σύμφωνα με τις δυνατότητες της τουρκικής βιομηχανίας. 

Αναμένεται ότι το κόστος παραγωγής μιας τορπίλης «Akya» θα είναι χαμηλότερο από την αγορά βαρέων τορπιλών DM2A4 και Mk48 Mod 6AT, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.

eadaily.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr