Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Δήμαρχος Τιράνων στους Αφγανούς: «Ήμουν και εγώ πρόσφυγας περπάτησα τρεις ημέρες στα βουνά για πάω στην Ελλάδα»


Σεπτέμβριος  1, 2021. Ελλάδα.

 

Τίρανα.

Ο Δήμαρχος Εριόν Βελιάι εμφανίστηκε σήμερα στη Πανεπιστημιούπολη, όπου συνάντησε σημαντικό αριθμό Αφγανών προσφύγων, που έφτασαν στην Αλβανία.

Από τη στιγμή που ο Έντι Ράμα, η Όλτα Τζάσκα και η Αμερικανίδα πρέσβειρα Γιούρι Κιμ συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία, από την άφιξη των Αφγανών μέχρι το χώρο διαμονής τους, ο δήμαρχος αισθάνθηκε πολύ αποκλεισμένος, έτσι σήμερα, όταν ο Έντι Ράμα δεν βρισκόταν στην Αλβανία, βρήκε τη στιγμή να εξομολογηθεί μπροστά στις κάμερές, όπως μόνο αυτός ξέρει να κάνει.

Αρχικά, ο Βελιάι συνάντησε μερικά παιδιά που έπαιζαν στην αυλή ενός από τα κτίρια της Φοιτητικής Πόλης. 

Αφού αγκάλιασε και φίλησε μερικούς από τους παρευρισκόμενους, ο Βελιάι μπήκε στο κτίριο όπου τον περίμεναν μια ομάδα Αφγανών και τους μίλησε.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Βελιάι είπε στους Αφγανούς ότι και αυτός ήταν κάποτε πρόσφυγας όπως αυτοί, ταυτίζοντας έτσι αμέσως με τη μεγάλη θλίψη που τους έχει τύχει και εξηγώντας έτσι πόσο υποφέρει ένας πρόσφυγας, ειδικά σε μεγάλη ηλικία.

Μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος, υπήρξα μετανάστης «ένα δεκάχρονο παιδί πρόσφυγας», δηλώνοντας πώς περπάτησε για τρεις ημέρες στα βουνά, για να φτάσει στην Ελλάδα.

«Ήμουν ένα μικρό αγόρι που ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής. Όταν έφυγα από την Αλβανία ως πρόσφυγας, ήμουν 10 ετών και ήθελα να γίνω ποδοσφαιριστής. Περπατήσαμε τρεις μέρες για να πάμε από το βουνό στην Ελλάδα. Όταν λοιπόν ακούω την ιστορία σας, υπάρχει η λέξη που λέει ο πρωθυπουργός, ότι περάσαμε κι εμείς την ίδια ιστορία με το Αφγανιστάν πριν από 30 χρόνια. Στις αρχές Αυγούστου, θυμηθήκαμε με τον Πρωθυπουργό τη μεγάλη έξοδο των Αλβανών, υπήρχε ένα πλοίο με το όνομα Vlora, 20 χιλιάδες άνθρωποι στη μέση της θάλασσας για να πάνε στην Ιταλία », είπε ο Βελιάι.

 

Boldnews.al

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr