Σκόπια: Άρχισε η απογραφή του πληθυσμού


Σεπτέμβριος 5, 2021. Ελλάδα.

Σκόπια.

Η απογραφή του πληθυσμού στη Βόρεια Μακεδονία, άρχισε  και στις 50 διοικητικές περιφέρειες, όπως ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία, η οποία σημειώνει ότι κατά την πρώτη ημέρα δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα.

Η απογραφή γίνεται από άτομα τα οποία έχουν προσληφθεί από τη Στατιστική Υπηρεσία, με βάση τα πρωτόκολλα ασφάλειας για τον Covid-19.

Όπως σημειώνεται, εάν οι οικοδεσπότες ζητήσουν να ερωτηθούν στη μητρική τους γλώσσα την οποία ο απογραφέας δεν γνωρίζει, τότε θα σταλεί άλλος που να γνωρίζει τη γλώσσα του απογραφόμενου.

Οι απογραφείς αναγνωρίζονται από τα μπλουζάκια που γράφουν «Απογραφή 2021» και τις ειδικές ταυτότητες που φέρουν.

Οι πολίτες οφείλουν να ελέγξουν τα στοιχεία του απογραφέα και να απαντήσουν σε ερωτήσεις. Η απόρριψη ή παροχή εσφαλμένων δεδομένων τιμωρείται με πρόστιμο 200 έως 300 ευρώ.

Ο αριθμός των απογραφέων θα δημοσιεύεται καθημερινά σε ημερήσια κατάσταση.

 Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η στατιστική υπηρεσία ανέφερε ότι από τον Μάρτιο, έχουν εγγραφεί πάνω από 191 χιλιάδες μετανάστες και άτομα με προσωρινή διαμονή στο εξωτερικό.

Τα πρώτα συνολικά αποτελέσματα αναμένονται τον Ιανουάριο. 

Σημειώνεται ότι στη χώρα δεν έγινε απογραφή πληθυσμού από το 2001.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr