Τρία Σερβικά μαχητικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν σε Βουλγαρική αεροπορική βάση


Σεπτέμβριος 5, 2021. Ελλάδα.

Σόφια.

Τρία αεροσκάφη MiG-29 της Πολεμικής Αεροπορίας της Σερβίας προσγειώθηκαν σήμερα στην αεροπορική βάση Γκράφ Ιγκνατίεβο για να συμμετάσχουν σε κοινές πτήσεις πάνω από τη θάλασσα. 

Αυτές θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των πειραματικών και κοινών δραστηριοτήτων στη διεθνή συμμετοχή «Shabla 2021 – 2», ανακοίνωσε το κέντρο Τύπου του Υπουργείου Άμυνας.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, μέρος του πτητικού, τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού του στρατού της Σερβίας  έφτασε με δύο ελικόπτερα Mi-17. 


Οι στρατιώτες εμπλέκονται στην προετοιμασία και τη συμμετοχή Σερβικών μαχητικών αεροσκαφών για βολές με πραγματικά πυρά σε αεροπορικούς στόχους στο αεροδρόμιο Shabla.

Οι πειραματικές και κοινές βολές μάχης στη διεθνή συμμετοχή «Shabla 2021 – 2» θα διεξαχθούν από 8 έως 11 Σεπτεμβρίου 2021.

Περιλαμβάνουν σχηματισμούς αντιαεροπορικών πυραύλων και αεροπορίας από τη Βουλγαρική και τη Σερβική Πολεμική Αεροπορία, καθώς και σχηματισμούς από τις Χερσαίες Δυνάμεις και το Πολεμικό Ναυτικό από τον Βουλγαρικό Στρατό.

 

dnes.dir.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr