Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Πρωθυπουργός Αιγύπτου: Πιθανή, φέτος, η εξομάλυνση των διπλωματικών σχέσεων με Τουρκία


Σεπτέμβριος 10, 2021. Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Μουσταφά Μαντμπουλί δήλωσε ότι η Τουρκία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα δεν πρέπει να επέμβει στρατιωτικά στη Λιβύη, σημειώνοντας ότι η κύρια διαμάχη μεταξύ των δύο χωρών οφείλεται στη συμμετοχή της Άγκυρας στη σύγκρουση στη Λιβύη.


Σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο Μαντμπουλί δήλωσε ότι περιμένει φέτος τη δυνατότητα επιστροφής των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας.

Ο Μαντμπουλί τόνισε ότι η κύρια κρίση για την Αίγυπτο παραμένει η εμπλοκή της Τουρκίας στη Λιβύη, αλλά βλέπει τη σύγκρουση να μειώνεται σημαντικά με τον σχηματισμό της προσωρινής κυβέρνησης ενότητας και το τέλος του διχασμού μεταξύ ανατολής και δύσης στη χώρα, η προσέγγιση μεταξύ των δύο χωρών μπορεί να είναι σημαντική τώρα.

Ο Μαντμπουλί επεσήμανε ότι καμία άλλη χώρα δεν πρέπει να επέμβει στρατιωτικά στη Λιβύη ή να προσπαθήσει να επηρεάσει τη λήψη αποφάσεων σε αυτήν, προσθέτοντας: «Θα θέλαμε να αφήσουμε τους Λίβυους να αποφασίσουν για το μέλλον τους μόνοι τους».

Ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του λέγοντας: «Η Αίγυπτος εργάζεται για να βοηθήσει τους Λίβυους να επιτύχουν τον στόχο τους να αποφασίσουν για το μέλλον τους», όπως σημειώνει η Libya Akhbar.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr