«Η μυστική συσκευή του τουρκικού κράτους βρίσκεται στα χέρια της Ελλάδας!»


Σεπτέμβριος 10, 2021. Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν επέκρινε σκληρά την Ελλάδα, η οποία χορήγησε πολιτικό άσυλο σε σχεδόν 2.000 μέλη του FETO μεταξύ 2017 και 2020. 

Το σκάνδαλο IFF, στο οποίο τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών σιωπούν εδώ και πολύ καιρό, ήρθε στο προσκήνιο. 

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, το IFF (Σύστημα Αναγνώρισης Φίλων και Εχθρών) και οι συσκευές νυχτερινής όρασης, οι οποίες αποσυναρμολογήθηκαν από το ελικόπτερο από 8 στρατιώτες του FETO που κατέφυγαν στην Ελλάδα με το Sikorsky S-70, βρίσκονται ακόμη στα χέρια των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών! Ο καθένας από τους 8 στρατιώτες αναζητείται με ανταμοιβή 10 εκατομμύρια TL (τουρκικές λίρες) ...

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έστειλε ένα βίντεο-μήνυμα στο «Συμπόσιο της Θάλασσας των Νήσων και της Γειτονίας με την Ελλάδα» που διοργάνωσε χθες το Πανεπιστήμιο 9 Σεπτεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο  Σαμπαντσί, χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις.

Ο Ερντογάν δήλωσε για την Ελλάδα, η οποία χορήγησε πολιτικό άσυλο σε 2.000 μέλη του FETO μεταξύ 2017 και 2020, ότι (η Ελλάδα) έκλεισε τις πόρτες στους Σύρους καταπιεσμένους και τις άνοιξε σε εκείνους τους δολοφόνους του  FETO που αποπειράθηκαν να κάνουν πραξικόπημα χύνοντας το αίμα  251 πολιτών μας.

«Η αριστερή εφημερίδα Τα Νέα τον περασμένο Ιανουάριο, έγραψε ότι από ένα χρόνο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016, μέχρι τις αρχές του 2020, έγιναν δεκτά τα αιτήματα ασύλου 2.000 μελών του FETO», όπως σημειώνει η  Sözcü.

Το δημοσίευμα ισχυρίζεται ότι μετά την προσγείωση του ελικοπτέρου Sikorsky S-70 στην Ελλάδα, ένα εξάρτημα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που βρίσκονταν στο ελικόπτερο, δεν παραδόθηκε στους Τούρκους.

«Το πρωί της 17ης Ιουλίου 2016, αποκαλύφθηκε ότι η συσκευή νυχτερινής όρασης είχε αφαιρεθεί επίσης όταν οι ελληνικές αρχές παρέδωσαν το ελικόπτερο στις τουρκικές αρχές», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Η σιωπή των στρατιωτικών και των διπλωματών

Το Τμήμα Συντονισμού Επιχειρήσεων και Πληροφοριών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ως «στρατιωτικό» και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Ασφάλειας και Πληροφοριών του Υπουργείου Εξωτερικών από πλευράς «διπλωματίας» απέφυγαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με το αν αυτές οι συσκευές παραδόθηκαν αργότερα στην Τουρκία.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στους οκτώ στρατιωτικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας φωτογραφίες και προσωπικά τους στοιχεία.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr