Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Τα χρώματα της Σερβίας κυριαρχούν σε όλη τη Βόρεια Μακεδονία


Σεπτέμβριος 16, 2021. Ελλάδα.

Βελιγράδι.

Με αφορμή την Ημέρα της Ενότητας, της Ελευθερίας και της εθνικής σημαίας, αλλά και της επικείμενης απογραφής, διαφημιστικές πινακίδες με το μήνυμα «Αν αυτά τα χρώματα είναι δικά σου, μην κρύβεις την καταγωγή σου»,  με ένα σερβικό τρίχρωμο, στο εσωτερικό του οποίου εμφανίζεται η σημαία της Μακεδονίας σε αρκετές πόλεις της Βόρειας Μακεδονίας, γράφει η σερβική Vesti-online.

Το Σερβικό Κέντρο Πολιτισμού και Πληροφοριών “Spona” με έδρα τα Σκόπια λέει ότι αυτό είναι μέρος μιας καμπάνιας, με την οποία θέλουν να ενθαρρύνουν τον σερβικό πληθυσμό να δηλώσει τον εαυτό του στην επικείμενη απογραφή.

«Με αυτόν τον τρόπο, θέλουμε επιπλέον να παρακινήσουμε τους Σέρβους της Βόρειας Μακεδονίας να δηλώσουν ελεύθερα στην απογραφή και να αισθανθούν ότι ανήκουν σε ένα έθνος που ενώνεται με τρία χρώματα της εθνικής μας σημαίας - κόκκινο, μπλε και άσπρο, όπου κι αν ζουν. 

Ελπίζουμε ειλικρινά ότι σε αυτόν τον κατάλογο, ένας μεγάλος αριθμός συμπατριωτών μας θα μάθει σε ποιο έθνος ανήκει, ο οποίος, εκτός από την εκπλήρωση της νόμιμα προβλεπόμενης υποχρέωσης του πολιτικού καθήκοντος, θα εκπληρώσει το ακόμη πιο σημαντικό -μια ηθική υποχρέωση απέναντι στους ένδοξους προγόνους μας και ακόμη πιο αγαπημένους απογόνους μας- επισημαίνει το  Σερβικό Κέντρο Πολιτισμού και Πληροφοριών "Spona" από τα Σκόπια.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr