«Αμερικανικό πλοίο μετέφερε στην Αλεξανδρούπολη πολλά ελικόπτερα και τανκς», τούρκικο δημοσίευμα


Οκτώβριος 24, 2021. Ελλάδα.

Στο ελληνικό λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έδεσε το πλοίο ταχείας μεταφοράς «USNS Yuma» των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ), γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την Deniz Haber στο πλοίο υπάρχουν πολλά ελικόπτερα, τανκς, τεθωρακισμένα οχήματα και στρατιωτικός εξοπλισμός. 





Είναι γνωστό ότι το φορτίο στάλθηκε για στρατιωτικές ασκήσεις στις οποίες συμμετέχουν η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Ουγγαρία.

Το στρατιωτικό φορτίο, το οποίο έχουν αποβιβάσει οι ΗΠΑ, θα ξεκινήσει από την Αλεξανδρούπολη και θα κινηθεί για μεγάλη στρατιωτική άσκηση.

 Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των αξιωματούχων των ΗΠΑ και των λιμενικών της Αλεξανδρούπολης, όπου συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες. Αν και οι αριθμοί δεν έγιναν γνωστοί, το πλοίο ήταν το μεγαλύτερο στρατιωτικό φορτίο των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη τα τελευταία χρόνια.

Ο  Τζέφρι Πάιατ, Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, δήλωσε «Θα πραγματοποιήσουμε μια νέα αποστολή στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης τον Νοέμβριο. Ο αριθμός των αμερικανικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων που θα έρθουν αυτή τη φορά στην Αλεξανδρούπολη θα είναι περισσότεροι από ποτέ. Όπως μπορείτε να δείτε, ενεργούμε πιο δυνατά κάθε φορά».

Denizhaber.net

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr