Ανακοίνωση Τουρκικής Προεδρίας για τη συνάντηση Ερντογάν – Μπάιντεν


Οκτώβριος 31, 2021. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησε την Κυριακή με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν να σχηματίσουν έναν κοινό μηχανισμό για την ενίσχυση και την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Τμήμα Επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας αναφέρεται ότι ο Ερντογάν και ο Μπάιντεν είχαν συνάντηση στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των G20 στην ιταλική πρωτεύουσα, Ρώμη.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και συζητήθηκαν  οι διμερείς σχέσεις και περιφερειακά ζητήματα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Εξήγησε ότι οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την κοινή τους βούληση για περαιτέρω ενίσχυση και ανάπτυξη των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και συμφώνησαν να σχηματίσουν έναν κοινό μηχανισμό ως προς αυτό.

Πρόσθεσε ότι οι δύο πλευρές συζήτησαν τα βήματα που θα γίνουν στο πλαίσιο μιας κοινής προοπτικής για την αύξηση του όγκου των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών

Η δήλωση επισημαίνει ότι ο Ερντογάν και ο Μπάιντεν τόνισαν τη σημασία της σχέσης συμμαχίας στο πλαίσιο του Οργανισμού Βορειοατλαντικής Συνθήκης «ΝΑΤΟ» και τη βάση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης και χαιρέτησαν τα αμοιβαία βήματα στον φάκελο της κλιματικής αλλαγής.

Turk Press

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr