«Η Ελλάδα καταφεύγει σε προκλητικές ενέργειες» λέει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας- ρωσικό δημοσίευμα


Νοέμβριος 22, 2021. Ελλάδα.


Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ επέκρινε τις πολιτικές της Ελλάδας κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης με υψηλόβαθμους Τούρκους στρατιωτικούς αξιωματούχους, ανέφερε η τουρκική Daily Sabah στις 22 Νοεμβρίου.

Μιλώντας για τις πολιτικές της Άγκυρας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε:

Δεν είμαστε σε καμία περίπτωση σε επιθετική θέση, υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας εκεί... Η Ελλάδα καταφεύγει σε προκλητικές, εντάσεις, προσβλητικές λέξεις και ενέργειες. Οι ελληνικές αρχές κάνουν δηλώσεις ότι η Τουρκία κάνει βήματα κατά της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται – γράφει το ρωσικό δημοσίευμα-   ότι υπάρχουν εδαφικές διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Η Αθήνα έχει πρόσφατα δημιουργήσει στενή στρατιωτική συνεργασία με τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες για να περιορίσει την Άγκυρα. 

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στις 19 Νοεμβρίου 2021 κατονόμασε την Τουρκία ως την αιτία των περισσότερων προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και το Αιγαίο Πέλαγος.

 Η σύγκρουση στην Ανατολική Μεσόγειο επιδεινώνεται από το γεγονός ότι εκτός από την Αθήνα και την Άγκυρα εμπλέκονται η Κύπρος (από την πλευρά της Ελλάδας) και η μαριονέτα λεγόμενη ως «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»- Κατεχόμενη Κύπρος (από την πλευρά της Τουρκίας).

Eurasia Daily

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr