Ρώσος διπλωμάτης που ‘έπεσε από την πρεσβεία’ και πέθανε ήταν πράκτορας της FSB



Νοέμβριος 5, 2021. Ελλάδα.


 Οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας ισχυρίζονται ότι ο 35χρονος Ρώσος διπλωμάτης, ο οποίος βρέθηκε νεκρός έξω από τη ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο τον περασμένο μήνα, ήταν μυστικός πράκτορας της FSB, σημειώνει ισραηλινό δημοσίευμα.

Μάλιστα η γερμανική Der Spiegel σήμερα (Παρασκευή) αποκάλυψε μια σοβαρή υπόθεση: Ο Ρώσος διπλωμάτης που βρέθηκε νεκρός έξω από τη ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο τον περασμένο μήνα, ήταν μυστικός πράκτορας της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών FSB. Σύμφωνα με πηγές ασφαλείας, σκοτώθηκε από μια «μυστηριώδη πτώση από το παράθυρο».

Ο Kirill Zhalo, 35 ετών, βρέθηκε άψυχος έξω από ένα κτίριο στο κέντρο του Βερολίνου το πρωί της 19ης Οκτωβρίου από φρουρούς. 

Ασθενοφόρα κλήθηκαν στο σημείο, αλλά δεν κατάφεραν να προσδιορίσουν τον θάνατό του. Ο Τζέλο φαίνεται να έπεσε και να σκοτώθηκε από τον τελευταίο όροφο του κτιρίου, ανέφερε ο ιστότοπος der spiegel.

 Η αιτία θανάτου δεν γνωστοποιήθηκε επίσημα επειδή η πρεσβεία αρνήθηκε να κάνει νεκροψία και οι Γερμανοί εισαγγελείς δεν έχουν καμία εξουσία να διερευνήσουν τον θάνατο λόγω του διπλωματικού καθεστώτος του Zhalo. Την επόμενη μέρα το σώμα του επεστράφη στη Ρωσία.

Η ρωσική πρεσβεία έχει αναγνωρίσει τον θάνατο του Zhalo από τότε που κυκλοφόρησε η είδηση, αλλά τον χαρακτήρισε ως «τραγικό ατύχημα» και είπε ότι δεν θα απαντήσει πλέον για ηθικούς λόγους. Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε επίσης τον θάνατο, αλλά είπε ότι δεν θα απαντήσει περαιτέρω για «ιδιωτικούς λόγους».

israelhayom.co.il

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr