Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Δικαστήριο Χάγης: Οι δικηγόροι του πρώην προέδρου του Κοσόβου τον εγκαταλείπουν λόγω …χρημάτων


Νοέμβριος 5, 2021. Ελλάδα.

Ο δικηγόρος Σάμουελ Μπλουμ-Κούπερ άφησε την ομάδα υπεράσπισης του πρώην προέδρου του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι ενώπιον του δικαστηρίου της Χάγης, όπου κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου.

Ο Κούπερ είναι ο δεύτερος δικηγόρος που εγκαταλείπει τον Θάτσι τους τελευταίους μήνες, αφού ο Ντέιβιντ Χούπερ έκανε το ίδιο τον περασμένο Μάιο.

Κατά την άποψη του δικηγόρου του Γκόραν Πετρονίγιεβιτς, δεν είναι τυχαίο ότι και οι δύο δικηγόροι που αποχώρησαν από τη νομική ομάδα του Θάτσι είναι βρετανικής καταγωγής.

Στην αρχή της δίκης, πέντε δικηγόροι είχαν αναλάβει την υποστήριξη του Θάτσι, αλλά λόγω της παρατεταμένης δίκης υπάρχει δυσκολία στην διευθέτηση των υπέρογκων αμοιβών τους.

Όπως σημειώνει το σερβικό δημοσίευμα, το Κοσσυφοπέδιο δίνει περίπου 90.000 ευρώ το μήνα στους δικηγόρους των πρώην ηγετών του UCK, έτσι ώστε από τον Οκτώβριο του 2020 έως τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους να πληρωθούν περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

politika.rs

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr