Λιβύη: Η Στρατιωτική Επιτροπή 5 + 5 συζητά στη Μόσχα για την απομάκρυνση των μισθοφόρων

 


Δεκέμβριος 7, 2021. Ελλάδα.

 

Αντιπροσωπεία της λιβυκής στρατιωτικής επιτροπής «5 + 5» κατευθύνεται στη Ρωσία μετά την Τουρκία για να συζητήσει την απόσυρση των ξένων δυνάμεων από τη χώρα.

Ο υποστράτηγος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Χαλέντ αλ Μαχτζούμπ:

«Υπάρχει μια πολύ σημαντική διεθνής συναίνεση για την απέλαση των μισθοφόρων και η Ρωσία επιβεβαιώνει, όπως είναι γνωστό και αληθές, ότι δεν έχει δυνάμεις που επιχειρούν στη Λιβύη, αλλά μάλλον είναι μερικοί από τους στρατιωτικούς συμβούλους και ειδικούς που χρησιμοποίησε ο στρατός».

Και συνέχισε:

«Όχι σαν την Τουρκία, η οποία έχει περίπου 10 χιλιάδες μισθοφόρους και άμεσες τουρκικές δυνάμεις που εγκαταστάθηκαν στην επικράτεια».

 »Η επίσκεψη της Στρατιωτικής Επιτροπής 5 + 5 στη Μόσχα έρχεται επειδή η Ρωσία είναι μια μεγάλη χώρα και έχει επιρροή στη διεθνή βούληση, και εργάζεται για να κλείσει αυτό το ζήτημα, ώστε να συμμορφωθούν όλοι με το χρονοδιάγραμμα με το οποίο θα απελαθούν οι μισθοφόροι, και η Λιβύη χρειάζεται περισσότερη υποστήριξη από τη Ρωσία, ειδικά επειδή έχει ιδιαίτερες σχέσεις και συμφωνίες με την Τουρκία και μπορεί να ασκήσει πιέσεις».

Arabic Sputnik News

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr