Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Η Βουλγαρία αντιτίθεται στην πρόθεση του ΝΑΤΟ για ανάπτυξη στρατευμάτων στη χώρα ως απάντηση στη Ρωσία


Δεκέμβριος 22, 2021. Ελλάδα.

Σόφια.

Ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας Στέφαν Γιάνεφ δεν συμφωνεί με την ανάπτυξη πρόσθετων δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο έδαφός της Βουλγαρίας, ως απάντηση στη Ρωσία.

«Τέτοιες συνομιλίες και προσεγγίσεις θα μπορούσαν ενδεχομένως να οδηγήσουν σε ανεπιθύμητη κλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή», δήλωσε, προσθέτοντας:


Σε αυτή τη φάση, δεν υπάρχει λόγος οι διαδικασίες που βλέπουμε να θεωρούνται άμεση απειλή για τη Συμμαχία και τη σχετική ζώνη ασφαλείας. Υπό αυτή την έννοια, δεν νομίζω ότι έχει δημιουργηθεί μια κατάσταση που θα μπορούσε να υποστηρίξει την πιθανή λύση που σχετίζεται με την ανάπτυξη πρόσθετων δυνάμεων στο έδαφός μας. Μια τέτοια απόφαση δεν συνάδει ούτε με τα συμφέροντα των συμμάχων ούτε με τα εθνικά συμφέροντα της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας», είπε ο Γιάνεφ, σύμφωνα με τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

Η πρόταση για αύξηση των νατοϊκών δυνάμεων στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία προήλθε από τον επικεφαλής των Μικτών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Αμερικανό στρατηγό Τοντ Γουόλτερς.

--

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr