Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

Ο Μπάιντεν στέλνει «Κυνηγό Διαφθοράς» στα Δυτικά Βαλκάνια


Δεκέμβριος 24, 2021. Ελλάδα.

Βελιγράδι.

Αφού επανεξέτασε και άλλαξε τη σύνθεση των διπλωματών και των ειδικών δυνάμεων που θα ασχοληθούν με τα Δυτικά Βαλκάνια, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αποφάσισε μια απροσδόκητη κίνηση, σημειώνει σερβικό δημοσίευμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αποφάσισε να υλοποιήσει ένα εντελώς νέο σχέδιο και να διορίσει έναν σύμβουλο από τις Ηνωμένες Πολιτείες που θα ασχοληθεί με τη διαφθορά και το οργανωμένο έγκλημα στην περιοχή, δηλαδή στις χώρες Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Κροατία, Σερβία και Βόρεια Μακεδονία.

Η έδρα του ειδικού αυτού πράκτορα θα βρίσκεται στο Ζάγκρεμπ.

Στην περιγραφή της θέσης αναφέρεται ότι θα τοποθετηθεί στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ζάγκρεμπ και θα εργαστεί σε «στενή συνεργασία με και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης της Κροατίας».

«Στόχος είναι να αυξηθεί η ικανότητα για έρευνα, δίωξη και δίκη σε υποθέσεις διαφθοράς και οργανωμένου εγκλήματος σε όλα τα Δυτικά Βαλκάνια. Ο Αμερικανός απεσταλμένος θα εστιάσει το ενδιαφέρον του σε απάτες στις προμήθειες, διαφθορά, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, οργανωμένο έγκλημα, χρηματοοικονομικό-τεχνολογικό έγκλημα, βία με βάση το φύλο και εμπορία ανθρώπων», όπως αναφέρεται.

Επίσης, ορίζεται ξεκάθαρα η θητεία του σε 14 μήνες- που σημαίνει ότι σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να περιμένουμε την αποκάλυψη των αποτελεσμάτων των ερευνών και την επίλυση υποθέσεων που θα μπορούσαν να ιντριγκάρουν το κοινό. Ωστόσο, δεν αποκλείεται, όπως παλιά, να παραταθεί η «γκεστ εμφάνιση» του ειδικού αυτού πράκτορα, γράφει η Blic του Βελιγραδίου.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr