«Μεγάλο Σκάνδαλο! Ρωσική ταινία έσβησε τη Βουλγαρία από τον κόσμο!»

«Τεράστιο σκάνδαλο! Ρωσικό φιλμ διαγράφει τη Βουλγαρία από τον κόσμο»

Δεκέμβριος 24, 2021. Ελλάδα.

Σόφια.

Τεράστιο σκάνδαλο θα προκαλέσει ρωσικό ντοκιμαντέρ στη δημόσια παρουσία του που θα γίνει τα Χριστούγεννα στη Βόρεια Μακεδονία, γράφει βουλγαρικό δημοσίευμα.

Ισχυρίζεται ότι η Βόρεια Μακεδονία είναι η γενέτειρα του σλαβικού αλφαβήτου.

 Η πρεμιέρα είναι στα Σκόπια, διοργανώνεται από τη Ρωσική Πρεσβεία στη Βόρεια Μακεδονία.

 Τα αδέρφια Κύριλλος και Μεθόδιος δεν έχουν τίποτα κοινό με τη Βουλγαρία και η χώρα μας δεν εμφανίζεται ως λογοτεχνικό και ορθόδοξο κέντρο στα Βαλκάνια εκείνη την εποχή.

Η ταινία βραβεύτηκε με το βραβείο  της «Καλύτερης τηλεοπτικής ταινίας σε περιφερειακό τηλεοπτικό στούντιο» στο XXVI Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του Ραντόνεζ στη Μόσχα.

Με τον μεγάλο ρωσικό σοβινισμό στην ταινία αναφέρεται ότι το πιο σημαντικό μέρος της αποστολής του Κυρίλλου και του Μεθοδίου είναι η επίσκεψή τους στη Χερσόνησο της Κριμαίας. Εκεί τα αδέρφια πάτησαν το πόδι τους στη γη της μελλοντικής Ρωσίας και το πιο σημαντικό για τον κόσμο είναι ο εκχριστιανισμός που πραγματοποίησε ο πρίγκιπας Βλαντιμίρ. Εκεί δημιούργησαν το αλφάβητο, χρησιμοποιώντας ... μια αρχαία ρωσική γλώσσα.

Οι άγιοι αδελφοί είχαν βάλει τα θεμέλια της Τρίτης Ρώμης - της Μόσχας!

Ο  Τσερνορίζετς Χραμπάρ είναι ένας Σλάβος παιδαγωγός που δεν έχει καμία σχέση με τη Βουλγαρία. Η σλαβική γραφή, σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ προέρχεται από την Αχρίδα.

«Η ιστοσελίδα Ploshtad Slaveikov γράφει για την τεράστια φάρσα με τη βουλγαρική ιστορία και γενικά την ιστορία.»

Ούτε το Υπουργείο Εξωτερικών, ούτε το Υπουργείο Πολιτισμού, ούτε κανένα άλλο βουλγαρικό όργανο αντιδρούν.

Στην ταινία, η Μόσχα παρουσιάζεται ως η σύγχρονη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, που θα φέρει υπό την προστασία της τον σλαβισμό, κάτι που δεν είναι καινούργια ιδέα.

Στον χάρτη, που σηματοδοτεί την πορεία των αγίων αδελφών Κυρίλλου και Μεθοδίου, η Βουλγαρία δεν φαίνεται καθόλου. 

Έχει χαθεί. Δεν υπάρχει. Και στη δημιουργία του κυριλλικού αλφαβήτου δεν υπάρχει καν, σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

standartnews.com, ploshtadslaveikov.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr