Τη σκυτάλη από τον Καντίροφ παίρνει το Κρεμλίνο στην αντίδραση κατά του Ερντογάν

Ο Ραμζάν Καντίροφ


Δεκέμβριος 24, 2021. Ελλάδα.

Η ένταση που δημιουργήθηκε για το πάρκο που πήρε το όνομα του  Τζοχάρ Ντουντάγιεφ μεταξύ της Τουρκίας και του προέδρου της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ,  επεκτάθηκε και στη Ρωσία με δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων που ανέβασαν τους τόνους σήμερα, γράφει η τουρκική εφημερίδα Sozcu.

Το Κρεμλίνο υποστήριξε τον Καντίροφ, ο οποίος είχε γράψει στον Πρόεδρο Ερντογάν από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Telegram την προηγούμενη μέρα και είπε: «Μπορούμε και εμείς να ονομάσουμε ένα πάρκο εδώ ως Αμπντουλάχ Οτσαλάν». Νέα δήλωση ήρθε από τη Ρωσία, η οποία επικρίνει την Τουρκία στην ένταση που δημιουργήθηκε.

Το Κρεμλίνο πήρε καθαρή θέση υπέρ του Ραμζάν Καντίροφ σχετικά με το πάρκο, το οποίο πήρε το όνομά του από τον Τζοχάρ Ντουντάγιεφ, ο οποίος πολέμησε κατά της Ρωσίας και ήταν ο πρώτος πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τσετσενίας - Ιτσκερίας.

«Το πάρκο, που άνοιξε στις αρχές Δεκεμβρίου, προκάλεσε ένταση στην περιοχή»


Δήλωση έκανε και η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, για το πάρκο που έχει δημιουργήσει εντάσεις με τη Ρωσία, με την οποία η Τουρκία έχει αναπτύξει πρόσφατα στενές σχέσεις. Η Ζαχάροβα έκανε αξιοσημείωτες δηλώσεις υποστηρίζοντας τον Καντίροφ.

Στη συνέντευξη Τύπου, η Ζαχάροβα είπε: «Τέτοια βήματα είναι απαράδεκτα και πρέπει να καταδικαστούν σθεναρά από ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα. Εδώ πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Αυτό το βήμα βλάπτει τις σχέσεις και τη συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, όπου οι ηγέτες της χώρας καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια», είπε.

Η Ζαχάροβα σχολίασε: «Ελπίζουμε ότι η Τουρκιά θα λάβει σοβαρά υπόψη τις αντιρρήσεις της Ρωσίας».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr