Λιβύη: Αναβάλλεται η ανακοίνωση του τελικού καταλόγου των προεδρικών υποψηφίων


Δεκέμβριος 11, 2021. Ελλάδα.


Σήμερα, Σάββατο, η Ανώτατη Εθνική Εκλογική Επιτροπή στη Λιβύη ανακοίνωσε την αναβολή της δημοσίευσης του τελικού καταλόγου των υποψηφίων προέδρων, δύο εβδομάδες πριν από την καθοριστική προθεσμία, στη χώρα που ζει στο χάος εδώ και μια δεκαετία.

Η Επιτροπή δεν προσδιόρισε νέα ημερομηνία για τη δημοσίευση του καταλόγου, η οποία είναι το τελευταίο βήμα πριν από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς που σχετίζονται με τις πρώτες προεδρικές εκλογές με καθολική ψηφοφορία στην ιστορία της Λιβύης, οι οποίες είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν στις 24 Δεκεμβρίου, ο τελικός κατάλογος έπρεπε να δημοσιευθεί δύο εβδομάδες μετά το τέλος των προσφυγών και της προσφυγής του δικαστηρίου αποφάσεις σχετικά με τους υποψηφίους.

Ωστόσο, η Ανώτατη Εθνική Εκλογική Επιτροπή ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «πρέπει ακόμη να υιοθετήσει κάποιες δικαστικές και νομικές διαδικασίες, προτού προχωρήσει στην ανακοίνωση του τελικού καταλόγου των υποψηφίων και προχωρήσει στην ανακοίνωση της έναρξης της προεκλογικής εκστρατείας», σύμφωνα με το  Agence France-Presse.

Οι βουλευτικές εκλογές αναμένεται να διοργανωθούν ένα μήνα μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr