Ο Πούτιν και ο Αλ Σίσι συζήτησαν την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στην Αίγυπτο


Δεκέμβριος 25, 2021. Ελλάδα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι συζήτησαν τηλεφωνικά τη συνεργασία μεταξύ των χωρών, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής του πρώτου πυρηνικού σταθμού στην Αίγυπτο, «El-Dabaa», ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου.

«Οι αρχηγοί των δύο κρατών συνεχάρησαν θερμά ο ένας τον άλλον για την επερχόμενη Πρωτοχρονιά. Συνεχίστηκε η συζήτηση επίκαιρων θεμάτων των ρωσοαιγυπτιακών σχέσεων. Οι ηγέτες επαίνεσαν το επίπεδο διμερούς συνεργασίας που επιτεύχθηκε σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής του πρώτου πυρηνικού σταθμού της Αιγύπτου El-Dabaa και της δημιουργίας ρωσικής βιομηχανικής ζώνης στην περιοχή της Διώρυγας του Σουέζ», ανέφερε ο ιστότοπος του Κρεμλίνου.

Οι αρχηγοί  των δύο κρατών σημείωσαν επίσης ότι η Αίγυπτος θα λάβει μέρος στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης τον Ιούνιο του 2022.

Οι ηγέτες σημείωσαν την ομοιότητα των προσεγγίσεων της Ρωσίας και της Αιγύπτου όσον αφορά τη διευθέτηση στη Λιβύη.

Οι πρόεδροι συμφώνησαν να συνεχίσουν να διατηρούν στενές επαφές.

Υπενθυμίζουμε ότι η προηγούμενη συνομιλία μεταξύ των προέδρων της Αιγύπτου και της Ρωσίας έγινε στα μέσα Νοεμβρίου, όπου σημείωσαν τη σημασία του περαιτέρω συντονισμού για την επίλυση κρίσεων στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

 

Взгляд  (vzglyad)

 

-

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr