Συνεχίζεται η εκστρατεία για την απάλειψη του PKK από τη «Λίστα Τρομοκρατίας»


«Η εκστρατεία για την αφαίρεση του PKK από τη «λίστα της τρομοκρατίας» συνεχίζεται με ευρεία συμμετοχή»

 

Δεκέμβριος 14, 2021. Ελλάδα.

 

Η «Διεθνής Πρωτοβουλία Δικαιοσύνης για τους Κούρδους» ξεκίνησε εκστρατεία συλλογής εκατομμυρίων υπογραφών, προκειμένου να διαγραφεί το PKK από τη λίστα των «τρομοκρατικών» οργανώσεων.

Η Διεθνής Πρωτοβουλία Δικαιοσύνης για τους Κούρδους διοργάνωσε εκστρατεία στις 13 Δεκεμβρίου για να αφαιρέσει το όνομα του PKK από τη λίστα των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Τρομοκρατία.

Η εκστρατεία θα διεξαχθεί σε διεθνές επίπεδο, όπου περισσότερες από 1.000 εξέχουσες προσωπικότητες από 30 χώρες υπέγραψαν και ηγήθηκαν, και μεγάλος αριθμός βουλευτών, ακαδημαϊκών, καλλιτεχνών, πολιτικών ηγετών, συγγραφέων και ακτιβιστών συμμετείχαν στην εκστρατεία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν από την πρωτοβουλία, οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετάσχει στην εκστρατεία, η οποία οργανώθηκε σε πολλές γλώσσες στον ιστότοπο (https://justiceforkurds.info) και η εκστρατεία θα οργανωθεί σε Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά και την Αυστραλία και τα κουρδικά κοινοτικά κέντρα θα διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας Πλατφόρμες και συλλογή υπογραφών για το σκοπό αυτό και η εκστρατεία θα συνεχιστεί στο ίδιο πνεύμα, με στόχο τη συγκέντρωση 4 εκατομμυρίων υπογραφών.

Οι υπογραφές θα υποβληθούν επίσης στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στους σχετικούς θεσμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, και η υπογραφή θα χρησιμεύσει ως αναφορά για τους βουλευτές και έτσι θα τεθεί το θέμα στην ατζέντα των εθνικών ή ομοσπονδιακών κοινοβουλίων.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να σταματήσει τα προσχήματα που παίρνει το τουρκικό κράτος κατοχής για να δικαιολογήσει και να νομιμοποιήσει τις επιθέσεις του, δηλαδή την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας», καθώς το τουρκικό κράτος επικαλείται ως δικαιολογία τη «λίστα τρομοκρατίας» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών για την έννοια του «τρομοκράτη» είτε στις κατοχικές του επιθέσεις είτε στην καταστολή των φωνών των αντιπάλων στο εσωτερικό, ιδίως των Κούρδων.

Το κατοχικό τουρκικό κράτος, το οποίο διαπράττει εγκλήματα πολέμου στο στρατόπεδο  Μαχμούρ στο νότιο Κουρδιστάν, στην περιοχή Σινγκάλ  και στο δυτικό Κουρδιστάν, χρησιμοποιεί συστηματικά αυτά τα προσχήματα για να δικαιολογήσει τις εγκληματικές του πρακτικές.

Η πρωτοβουλία θεωρεί ότι η διαγραφή του PKK από τη «λίστα της τρομοκρατίας» είναι εξαιρετικά σημαντική, προκειμένου να σπάσει τη σιωπή των διεθνών δυνάμεων και θα ανοίξει το δρόμο για την επίτευξη δικαιοσύνης για τον κουρδικό λαό.

rojnews.news

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr