Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Türkiye: Ο Πούτιν θέλει να αναβιώσει τη Ρωσική Αυτοκρατορία


Δεκέμβριος 27, 2021. Ελλάδα.

Στις 21 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, υπέγραψε νόμο για τη δημόσια περιφερειακή εξουσία.

Σε αυτήν αναφέρεται ρητά ότι οι επικεφαλής των περιφερειών της Ρωσικής Ομοσπονδίας απαγορεύεται να αποκαλούνται πρόεδροι. 

Στο έγγραφο υπήρξαν αντιρρήσεις στο Ταταρστάν, τη μοναδική περιοχή της Ρωσίας όπου ο επικεφαλής αποκαλείται πρόεδρος.

Η Τουρκία αντέδρασε έντονα στην υπογραφή αυτού του νόμου. 

Μάλιστα, συντάκτης δημοσιεύματος στην τουρκική εφημερίδα «Türkiye» πιστεύει ότι οι αποφάσεις που παίρνει ο Πούτιν όσον αφορά τον τουρκόφωνο πληθυσμό είναι εξωφρενικές.

 Και αυτό που συνέβη στη Δημοκρατία του Ταταρστάν, κατά τη γνώμη του, είναι μεγάλη απώλεια για τον «τουρκικό κόσμο», όπως σημειώνει η glas.ru.

Σημείωσε ότι η Ρωσία με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση, βήμα προς βήμα, προχωρά προς τον στόχο της στο δρόμο να γίνει υπερδύναμη. Ο συγγραφέας είναι εξοργισμένος που ο κόσμος απλώς το κοιτάζει και δεν προβαίνει σε καμία αντίδραση.

«Το Ταταρστάν έχει χάσει την ιδιαίτερη και αυτόνομη θέση του... Στόχος είναι να ζωντανέψει τη Ρωσική Αυτοκρατορία με αφομοιωμένους λαούς», γράφει ο συγγραφέας.

yandex.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr