Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Προσπαθήσαμε να μιλήσουμε με τον Χαφτάρ, αλλά μας αγνόησε


Δεκέμβριος  27, 2021. Ελλάδα.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι οι συνταγματικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να εισαχθούν ως πρώτο βήμα για τις εκλογές στη Λιβύη.

Ο Τσαβούσογλου υποστήριξε, σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, Δευτέρα, σχετικά με την αξιολόγηση των δραστηριοτήτων του 2021 στην Άγκυρα, ότι η χώρα του δεν αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης, επισημαίνοντας ότι η χώρα του προστατεύει τα λιβυκά εδάφη και ότι ο επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Χαλίφα Χαφτάρ, είναι αυτός που ξεκίνησε τον πόλεμο και όλοι γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στη χώρα.

Ο Τσαβούσογλου πρόσθεσε ότι η χώρα του προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Χαφτάρ και να συνομιλήσει μαζί του, αλλά η θέση του ήταν αρνητική, τον αγνόησε  αφού δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο Τσαβούσογλου επεσήμανε ότι η Τουρκία ασχολήθηκε με τη διεθνώς αναγνωρισμένη νόμιμη κυβέρνηση και ότι δεν έδειξε καμία διάκριση στην αντιμετώπιση των Λιβύων, όπως ισχυρίστηκε.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας υποστήριξε ότι η χώρα του είχε κάνει σημαντικά βήματα για την εξομάλυνση των σχέσεων με τα κράτη του Κόλπου και την Αίγυπτο και είχε αυξήσει την επικοινωνία της με όλες τις ομάδες στη Λιβύη, όπως το έθεσε, σημειώνει το λιβυκό δημοσίευμα.

eanlibya.com 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr