Άγκυρα: Συνάντηση προέδρου Σερβίας με τον Ερντογάν- υπογράφηκαν συμφωνίες

φωτό από το Instagram


Ιανουάριος 18, 2022. Ελλάδα.

Άγκυρα.

 

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς συναντήθηκε σήμερα μετά το μεσημέρι στην Άγκυρα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν υποδέχθηκε τον πρόεδρο της Σερβίας μπροστά από το Προεδρικό Μέγαρο, με τις υψηλότερες κρατικές τιμές και την παρατεταγμένη φρουρά και τους ύμνους των δύο χωρών, όπως δημοσιεύει το σερβικό πρακτορείο Tanjug.

Μετά τη δεξίωση ακολούθησε κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο προέδρων.

«Σας ευχαριστώ για το υπέροχο καλωσόρισμα», έγραψε ο Βούτσιτς στο προφίλ του «Budućnostsrbije» στο Instagram, με φωτογραφίες από τη συνάντηση.

Ο πρόεδρος Βούτσιτς πραγματοποιεί μονοήμερη επίσκεψη στην Τουρκία, όπου θα πραγματοποιηθεί σήμερα η τρίτη σύνοδος του Ύπατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ Σερβίας και Τουρκίας και θα υπογραφούν πολλά έγγραφα σημαντικά για την περαιτέρω βελτίωση της διμερούς συνεργασίας.

Πριν από τη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, ο Βούτσιτς επισκέφθηκε το Ανιτκαμπίρ-μαυσωλείο του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στην Άγκυρα, όπου κατέθεσε στεφάνι, αναφέρει το Tanjug.

 


«Είναι μεγάλη τιμή για μένα να αποτίω φόρο τιμής εκ μέρους των πολιτών της Δημοκρατίας της Σερβίας και του σερβικού λαού στον αθάνατο πατέρα του τουρκικού έθνους και έναν ειλικρινή φίλο της χώρας μας - τον Κεμάλ Ατατούρκ»,
γράφει ο Βούτσιτς στο Instagram

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr