Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Έντι Ράμα: Σύμπτωση η άφιξη του Ερντογάν την ημέρα θανάτου του Καστριώτη – Σκεντέρμπεη!


Ιανουάριος 18, 2022. Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, αντέδρασε με ένα μακροσκελές άρθρο στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Αλβανία, καθώς και τις κατηγορίες ότι υποδέχθηκε τον Ερντογάν την ημέρα που συνέπεσε με την 554η επέτειο από τον θάνατο του εθνικού ήρωα  Γεωργίου Καστριώτη – Σκεντέρμπεη, (ορκισμένου εχθρού των Τούρκων).

Ο Ράμα λέει ότι οι ημερομηνίες συνέπεσαν από σύμπτωση, προσθέτοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με την (τέταρτη) πολιορκία της Κρούγια και την κατάληψή της από τους Οθωμανούς, αφού η Τουρκία υπέγραψε την «Αιώνια Συμφωνία Φιλίας» με την Αλβανία πριν από 100 χρόνια.

«Χθες, σχολιάζοντας την επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας, κάποιοι φίλοι εδώ δεν δίστασαν να εξυβρίζουν και να κατηγορούν «στο όνομα του Σκεντέρμπεη»! 

Κατά σύμπτωση, η χθεσινή επίσκεψη συνέπεσε με την ημέρα του θανάτου του Εθνικού μας Ήρωα, την οποία έμαθαν με αυτή τη γεμάτη αφορμή όσους διατάζουν να φουντώνουν τις φλόγες του ψηφιακού ή αντιπολιτευτικού πατριωτισμού, που ανάβει κάθε φορά που συναντώ τον «κατακτητή», την Άγκυρα», είπε ο Ράμα.

Ως δοκιμασμένο φίλο της χώρας μας χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός την Τουρκία, υπενθυμίζοντας την περίπτωση της άφιξης των εμβολίων τη στιγμή που λέει ότι τα Βαλκάνια έμειναν ως «ψάρια χωρίς νερό» από την πανδημία.

27.al

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr