Επίθεση του Ισραήλ σε στρατιωτικές θέσεις και σε κέντρο παραγωγής πυραύλων της Χαμάς


Ιανουάριος 2, 2022. Ελλάδα.

Σχεδόν ένα εικοσιτετράωρο μετά την εκτόξευση πυραύλων από την Χαμάς στα νότια του Ισραήλ, ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε χθες, βράδυ Σαββάτου, στη Λωρίδα της Γάζας, όπως σημειώνει ισραηλινό δημοσίευμα.

Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων- IDF,  ανέφερε ότι οι στόχοι δέχθηκαν επίθεση ως απάντηση στην εκτόξευση ρουκετών από τη Γάζα πλησίον του Γκους Νταν και ότι η Χαμάς φέρει όλες τις συνέπειες των τρομοκρατικών ενεργειών από τη Λωρίδα της Γάζας.

Η Χαμάς προσπάθησε να ανταποκριθεί στα  επιτιθέμενα  ισραηλινά ελικόπτερα - εκτοξεύοντας αντιαεροπορικούς πυραύλους SAM-7, που ρίχνονται από τον ώμο.

Φυσικά, οι βολές ήταν ανεπιτυχείς. Πρόκειται για αντιαεροπορικούς πυραύλους που η Χαμάς έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν σε σημαντικούς γύρους πολεμώντας στη Γάζα.

Η Χαμάς ισχυρίστηκε ότι η εκτόξευση στο Γκους Νταν, που έπεσε στη θάλασσα, «συνέβη τυχαία λόγω των καιρικών συνθηκών». 

Νωρίτερα χθες το βράδυ, παράλληλα με τις συζητήσεις για την ασφάλεια που έγιναν στο Ισραήλ για την απάντηση, η Χαμάς απείλησε εμμέσως ότι θα χρησιμοποιήσει βία εάν το Ισραήλ επιτεθεί.

Χθες έγιναν εκτιμήσεις της κατάστασης στο αμυντικό επιτελείο. Ενώπιον του υπουργού Άμυνας, όλες οι επιλογές απάντησης του Ισραήλ τέθηκαν ενόψει της πυραυλικής επίθεσης που δέχθηκε το Ισραήλ. 

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Φάουζι Μπαρχούμ είπε σε μια σύντομη δήλωση ότι «το πιο ισχυρό φάρμακο για τη βία είναι η περισσότερη δύναμη».

 

Ο πύραυλος έπεσε στις ακτές…

 


Όπως σημειώνεται, ο πύραυλος της Χαμάς έπεσε στη θάλασσα στα ανοιχτά της παραλίας Μπατ Γιαμ, ένα μεγάλο μανιτάρι καπνού έγινε ορατό από την ακτογραμμή και οι απόηχοι της έκρηξης ακούστηκαν σε όλο το  Γκους Νταν, λίγες ώρες μετά την έναρξη του νέου έτους.

 Η εκτόξευση από τα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τις 7 το πρωί χθες, και ο Ισραηλινός Στρατός έμεινε έκπληκτος από αυτό. 

«Το Ισραήλ βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε ένα είδος διλήμματος», παραδέχτηκε ο Ραμ Μπεν-Μπαράκ, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας.

 «Το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά και το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε κάθε φορά που μας λένε ότι υπάρχει σφάλμα. Επομένως θα πρέπει να απαντήσουμε με μια μετρημένη απάντηση και να τους το ξεκαθαρίσουμε ότι αν έχουν πρόβλημα με τα συστήματά τους - θα τα διορθώσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

N12

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr