Αμερικανικές ειδικές δυνάμεις εγκαθίστανται στην Αλβανία


Ιανουάριος 6, 2022. Ελλάδα.

Τίρανα.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, αντέδρασε αμέσως μετά την είδηση ​​που δημοσίευσε η αμερικανική πρεσβεία στα Τίρανα, για εγκατάσταση ειδικών επιχειρησιακών μονάδων του αμερικανικού στρατού, στην Αλβανία.

Ο αρχηγός της κυβέρνησης το χαρακτήρισε  ως «σούπερ είδηση», προσθέτοντας ότι η Αλβανία παραμένει ισχυρός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

«Η ανακοίνωση της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ, που επιχειρεί για την Ευρώπη, η οποία δημοσιεύθηκε,  αποφάσισε να δημιουργήσει ένα αρχηγείο της βάσης των ειδικών επιχειρησιακών δυνάμεων στην Αλβανία.

 Η τοποθεσία του αρχηγείου στην Αλβανία θα εξασφαλίσει μεγαλύτερη αλληλεπίδραση με τους Αμερικανούς συμμάχους μας.

  Θα υπάρξει σημαντική πρόσβαση σε κόμβους μεταφορών στα Βαλκάνια και μεγαλύτερη υλικοτεχνική ευελιξία. Σήμερα λάβαμε φανταστικά νέα για τα οποία εργαζόμαστε εδώ και αρκετό καιρό, είναι μια έκφραση πολύ υψηλού επιπέδου εμπιστοσύνης και πολύ στενής συνεργασίας», τόνισε ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε επίσης προς την πρέσβειρα των ΗΠΑ Γιούρι Κιμ. 

«Σας ευχαριστώ δημόσια που είμαι πολύ χαρούμενος, αλλά έπρεπε να γίνει. Πραγματικά, η πρέσβειρα Γιούρι Κιμ  πρέπει να είναι ευχαριστημένη για τη διευκόλυνση που δώσαμε σε αυτή την αλληλεπίδραση, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να είμαστε σε μια υψηλότερη επικοινωνία σε σταθερό χρόνο και γιατί όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα», είπε ο Ράμα.

lajme.rtsh.al, gazeta-shqip.com,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr