Η Γουίλιαμς μετά την Τουρκία, αύριο στη Μόσχα για τη λιβυκή κρίση


Ιανουάριος 16, 2022. Ελλάδα.

Αύριο, Δευτέρα, η Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα για τη Λιβύη, Στέφανι Γουίλιαμς θα ξεκινήσει επίσκεψη στη Ρωσία, σε ένα νέο βήμα με στόχο την ένωση των Λίβυων, σημειώνει ενημερωτική ιστοσελίδα των Εμιράτων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, η «Γουίλιαμς» έλαβε πρόσκληση να επισκεφθεί τη Μόσχα από τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Βερσίνιν για συνομιλίες.

Ενώ ούτε η απεσταλμένη του ΟΗΕ ούτε η αποστολή του ΟΗΕ εξέδωσαν κάποια δήλωση σχετικά με την επίσκεψη στη Μόσχα, παρατηρητές επιβεβαίωσαν ότι η επίσκεψη έρχεται στο πλαίσιο της επίλυσης της κρίσης των εκλογών και των μισθοφόρων στη χώρα της βόρειας Αφρικής.

Τα Ηνωμένα Έθνη ηγούνται μιας σοβαρής προσπάθειας με την Στέφανι Γουίλιαμς, η οποία επισκέπτεται την Τουρκία, μια επίσκεψη που αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης, η Γουίλιαμς είχε συνομιλίες με Τούρκους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Σεντάτ Ουνάλ, και του ειδικού απεσταλμένου, πρέσβη Τσαν Ντιζντάρ.

 Οι συναντήσεις της απεσταλμένου του ΟΗΕ στην Τουρκία τόνισαν τη σημασία της συνεκτικής και συνολικής περιφερειακής και διεθνούς υποστήριξης προς τη Λιβύη με βάση την πρόοδο που σημειώθηκε στον υφιστάμενο διάλογο στο εσωτερικό της Λιβύης.

Στην Άγκυρα, η απεσταλμένη του ΟΗΕ επανέλαβε -σε δηλώσεις της στον Τύπο- ότι η λύση στη Λιβύη δεν μπορεί να είναι μέσω μιας άλλης μεταβατικής κυβέρνησης, αλλά με τη διεξαγωγή εκλογών, αναφερόμενη στην προσπάθεια ορισμένων μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων να αποκλείσουν τη σημερινή υπηρεσιακή κυβέρνηση, και να διαμορφώσουν μια άλλη εναλλακτική, η οποία θα μπορεί να διαχειριστεί το επόμενο στάδιο μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών.

al-ain.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr