Λιβύη: Συγκρούσεις ένοπλων ομάδων στο κέντρο της Τρίπολης


Ιανουάριος 16, 2022. Ελλάδα.

Ένοπλες συγκρούσεις σημειώθηκαν σήμερα Κυριακή κοντά στην πλατεία Μαρτύρων της πρωτεύουσας της Λιβύης, Τρίπολη, καθώς οι εντάσεις αυξάνονται με την πολιτική κρίση που βιώνει η χώρα μετά την αναβολή των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών, σημειώνει η ‘Al-Arabiya/Al-Hadath’.

Η αραβική πηγή επιβεβαίωσε ότι ορισμένοι δρόμοι που οδηγούν στην πλατεία Μαρτύρων έκλεισαν, εν μέσω κατάστασης πανικού μεταξύ των πολιτών.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Αμπντέλ Μονέιμ αλ Αράμπι, επιβεβαίωσε ότι ένας ένοπλος άνδρας από τις αντιμαχόμενες ομάδες τραυματίστηκε από τις συγκρούσεις, αναφέροντας ότι δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ των αμάχων ή υλικές ζημιές. .

Δήλωσε ότι οι αντίπαλες ομάδες δεν σχετίζονται με το υπουργείο Εσωτερικών και ότι η περαιτέρω σύγκρουση αποκλείστηκε, επισημαίνοντας ότι αυξήθηκαν οι περιπολίες του υπουργείου Εσωτερικών στο κέντρο της πρωτεύουσας για τη επιτήρηση της ασφάλειας.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr