Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Συντριβή των τζιχαντιστών από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις στις φυλακές Γκουιράν


Ιανουάριος 24, 2022. Ελλάδα.

Σε μια δράση που σήμανε τον κώδωνα του κινδύνου για την επιστροφή των τρομοκρατών του ISIS στο προσκήνιο, η οργάνωση των Τζιχαντιστών πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες, τη μεγαλύτερη επιχείρηση εδώ και χρόνια, η οποία δεν είχε στόχο αμάχους, αλλά μια φυλακή που φιλοξενεί χιλιάδες καταζητούμενους τρομοκράτες.

Δημοσιογραφικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι τα αντάρτικα στοιχεία του ISIS, που βρίσκονται κρυμμένα στην παλιά φυλακή της Χασάκα, έχουν αρχίσει να παραδίδονται στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις.

Το βράδυ της Πέμπτης, η τρομοκρατική οργάνωση ISIS εξαπέλυσε επίθεση στη φυλακή Γκουιράν που προορίζεται για την κράτηση μελών του ISIS, στη συριακή πόλη Χασάκα, που ελέγχεται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, προσπαθώντας να την ελέγξουν μετά από μια σειρά εκρήξεων κοντά στη φυλακή που προηγήθηκε της επίθεσης, για να διευκολυνθεί η διαδικασία έφοδος και η απόδραση των τρομοκρατών της από τη φυλακή.

Η χρήση παιδιών από το ISIS ήταν το μεγαλύτερο εμπόδιο στην πρόοδο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων για τον έλεγχο των τρομοκρατών.

Σε ανακοίνωση του κέντρου ενημέρωσης των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων ανέφερε: «Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ημερών της οργανωμένης επίθεσης της τρομοκρατικής οργάνωσης στη φυλακή Γκουιράν με στόχο τον έλεγχό της και την απελευθέρωση των τρομοκρατών κρατουμένων που βρίσκονται σε αυτήν, το κύριο εμπόδιο στην πρόοδο των SDF ήταν η χρήση των τρομοκρατών από τα παιδιά των «μικρών του χαλιφάτου» που συνδέονται με το ISIS, που αριθμούσαν 700 ανηλίκους, χρησίμευαν ως ανθρώπινες ασπίδες, που βρίσκονταν σε ξεχωριστούς ειδικούς κοιτώνες μέσα στο κέντρο κράτησης με σκοπό την αποκατάστασή τους από την εξτρεμιστική ιδεολογία.

Όμως μετά την πολιορκία των τρομοκρατών, από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, σε συνεργασία με τις δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού, τα τρομοκρατικά στοιχεία άρχισαν να παραδίδονται.

Η φυλακή Γκουιράν, που προορίζεται για την κράτηση μελών του ISIS, στεγάζει περισσότερους από 3.000 μαχητές του ISIS, η πλειοψηφία των οποίων είναι από τη Συρία και το Ιράκ, καθώς και άλλες εθνικότητες.

Sky News Arabia

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr