Απειλές Τσαβούσογλου σε Κύπρο και Ελλάδα για τους Κούρδους Συρίας


Ιανουάριος 20, 2022. Ελλάδα.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου έπειτα από τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου με την ομόλογό του της Εσθονίας, Εύα Μαρία Λίμετς, αναφέρθηκε στην άδεια που έδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία σε Κούρδους της Συρίας να ανοίξουν γραφείο του κόμματος PYD.  

Ο Τούρκος υπουργός χαρακτηρίζοντας το PYD ως τρομοκρατική οργάνωση δήλωσε χαρακτηριστικά «το να τους φιλοξενείς είναι σα να παίζεις με τη φωτιά».

Επίσης: ««Τα μέλη της FETO βλέπουν επίσης την Ελλάδα ως προσφυγική χώρα, όχι ως χώρα διέλευσης. Τους επιτρέπουν να ανοίξουν γραφεία. Εάν υπάρξει οποιαδήποτε απειλή η επίθεση θα πληρώσουν το τίμημα», είπε χαρακτηριστικά.

 

Απειλές σε Κύπρο και Ελλάδα «το τίμημα θα είναι βαρύ»

 

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών συνεχίζοντας τις απειλές είπε:  «Εάν υπάρξει επίθεση στην Τουρκία ή στην ΤΔΒΚ –  το υποκείμενο ψευδοκράτος-, ή στους Τουρκοκύπριους αδελφούς μας, θα τους κάνουμε να πληρώσουν το τίμημα. Αυτό θα ήταν βαρύ τίμημα. Μην παίζετε λοιπόν με τη φωτιά. Μην συνεργάζεστε με τρομοκρατικές οργανώσεις. Ενδέχεται να υπάρχουν ζητήματα για διαφορετικά θέματα στα οποία δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε. Οι απόψεις μας βέβαια είναι διαφορετικές. Μπορεί ακόμη και να σκεφτόμαστε διαφορετικά την τελική λύση. Αλλά το θέμα της τρομοκρατίας είναι ένα πολύ διαφορετικό θέμα.

 Αυτό είναι καθαρά θέμα ασφάλειας. Όταν υπάρχει επίθεση εναντίον μας, έχει κόστος, όπως και σε άλλα μέρη, όπως κάνουμε ενάντια στην παρουσία της τρομοκρατίας σε γειτονικές χώρες. Αυτό το τίμημα θα είναι βαρύ. Πρέπει να το πω ξεκάθαρα», είπε, σύμφωνα με το δημοσίευμα.



Τουρκικά ΜΜΕ

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr