Σκόπια: Η Βουλγαρία ήταν και συνεχίζει να είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της Βόρειας Μακεδονίας

φωτογραφία news.bg



Ιανουάριος 7, 2022. Ελλάδα.

Σκόπια.

«Η Βουλγαρία ήταν και συνεχίζει να είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της Βόρειας Μακεδονίας», αυτό δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας Τίτο Πετκόφσκι,  όπως μετέδωσε το βουλγαρικό ιδιωτικό ειδησεογραφικό πρακτορείο BGNES.



Επί πολλά χρόνια, ο Πετκόφσκι ήταν βουλευτής και αντιπρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης στα Σκόπια.

«Οι εθνικοσοβινιστικές ενέργειες του Ρούμεν Ράντεφ, του Σλάβι Τριφόνοφ και άλλων παρόμοιων Βούλγαρων πολιτικών επιβεβαιώνουν μόνο ότι η Βουλγαρία ήταν και παραμένει ο μόνος ανοιχτός εχθρός», έγραψε ο Πετκόφσκι.

φωτογραφία plovdiv24.bg



«Λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτά τα μηνύματα έρχονται από τη Βουλγαρία την παραμονή της μεγαλύτερης χριστιανικής εορτής των Χριστουγέννων (σημείωση Β.Π. τα Σκόπια γιορτάζουν τα Χριστούγεννα με το παλιό ημερολόγιο, δηλαδή σήμερα) γίνεται σαφές ότι αυτοί οι άνθρωποι στερούνται βασικούς ηθικούς ενδοιασμούς», δήλωσε προσθέτοντας:

«Εάν συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο στην «αδελφική Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», όπως μας αποκαλεί ο Ρούμεν Ράντεφ, πως θα συμπεριφέρονταν σε όσους δεν είναι ‘αδέλφια’ τους;»

Ο Τίτο Πετκόφσκι ήταν επίσης υποψήφιος για πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας το 1999, αλλά έχασε από τον Μπόρις Τραϊκόφσκι, όπως αναφέρουν τα βουλγαρικά ΜΜΕ.


news.bg, plovdiv24.bg,


The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr