Τουρκία: Αύξηση ρεκόρ στον προϋπολογισμό των μυστικών υπηρεσιών


Ιανουάριος 20, 2022. Ελλάδα.

Στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες θα διατεθούν πρωτόγνωρα κονδύλια για τον τρέχοντα χρόνο.

 Ο Εθνικός Οργανισμός Πληροφοριών (MİT) θα έχει στη διάθεσή του 825 εκατομμύρια τουρκικές λίρες- TL (πέρυσι είχαν διατεθεί 300 εκατομμύρια TL, αλλά δαπάνησε 631 εκατομμύρια,  ενώ η Αστυνομική Υπηρεσία Πληροφοριών θα δαπανήσει 200 εκατομμύρια TL.

Στο επενδυτικό πρόγραμμα διατέθηκαν σημαντικά κονδύλια για φυλακές και κατασκευές συνόρων.

Εξάλλου, 400 εκατομμύρια TL διατέθηκαν στη Διεύθυνση Πληροφοριών Ασφαλείας για δαπάνες μεταξύ 2022 και 2023.

 Ενώ το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα δαπανήσει φέτος περίπου 2 δισεκατομμύρια TL για την κατασκευή 36 φυλακών.

 Το Υπουργείο Εσωτερικών θα χρησιμοποιήσει προϋπολογισμό 992 εκατομμυρίων TL για την κατασκευή του συνοριακού τείχους.  


Στις λεπτομέρειες του Επενδυτικού Προγράμματος 2022, το οποίο ανακοινώθηκε με την υπογραφή του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διατέθηκαν επίσης πόροι για υπηρεσίες πληροφοριών, ασφάλειας και δικαιοσύνης. 

Αντίστοιχα, διατέθηκαν στη Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας 11 εκατομμύρια TL για την αγορά μηχανημάτων και εξοπλισμού στο πλαίσιο της καταπολέμησης των ναρκωτικών. 

Ενώ 80 εκατομμύρια TL διατέθηκαν για την «αύξηση της αντιτρομοκρατικής ικανότητας», συνολικά 400 εκατομμύρια TL διατέθηκαν για τις «Υπηρεσίες Πληροφοριών» την περίοδο 2022-2023. 

200 εκατομμύρια TL από αυτά θα δαπανηθούν το 2022. Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά μηχανημάτων και εξοπλισμού.

 

Τείχος στα σύνορα για τους παράνομους μετανάστες από το Αφγανιστάν

 

Προϋπολογισμός 1 δισεκατομμυρίου 200 εκατομμυρίων TL καθορίστηκε για τις εργασίες κατασκευής τείχους προστασίας και περιπολίας του τμήματος Van 2 για τους παράνομους μετανάστες του Αφγανιστάν.

 Ενώ πέρυσι δαπανήθηκαν 120 εκατομμύρια TL για αυτό, 600 εκατομμύρια TL διατέθηκαν για την κατασκευή 238 χιλιομέτρων τειχών και δρόμων φέτος.

 Ένας φράχτης πάνελ 100 εκατομμυρίων TL θα κατασκευαστεί σε μια περιοχή 33 χιλιομέτρων στα σύνορα του Σιρνάκ.

 

2 δισεκατομμύρια TL για 36 φυλακές


Από την άλλη πλευρά, συνολικά 1 δισεκατομμύριο 988 εκατομμύρια TL 64 χιλιάδες TL διατέθηκαν κονδύλια στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για την κατασκευή φυλακών. 

Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για την κατασκευή 36 φυλακών. Η Μαλάτια, το Ικόνιο, το Μους, το Τοκάτ και το Ζονγκουλντάκ περιλαμβάνονταν μεταξύ των επαρχιών όπου θα γίνουν φυλακές σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Deutsche Welle Türkçe

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr