Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Η Γαλλία αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Ουιγούρων - Τούρκων


Ιανουάριος 20, 2022. Ελλάδα.

Η Γαλλία αναγνώρισε τις απάνθρωπες πρακτικές της Κίνας κατά των Τούρκων Ουιγούρων ως γενοκτονία. Ψηφίστηκε στην Κάτω Βουλή το νομοσχέδιο που καταδικάζει τη «γενοκτονία» κατά των Ουιγούρων, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Το κόμμα του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν υποστήριξε, επίσης, το σχέδιο νόμου που καταδικάζει τη γενοκτονία κατά των Ουιγούρων που παρουσίασε το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα στη Γαλλία .

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, την Κάτω Βουλή του γαλλικού κοινοβουλίου.

Οι πρακτικές κατά των Ουιγούρων που ζούσαν στην Αυτόνομη Περιοχή των Ουιγούρων της Σιντζιάνγκ αναγνωρίστηκαν ως «γενοκτονία» και καταδικάστηκαν.


Οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου


Η Γαλλία δεν συμπεριλήφθηκε στο μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η μη δεσμευτική απόφαση ελήφθη πριν από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο, που θα ξεκινήσουν στις 4 Φεβρουαρίου.

Οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, ο Καναδάς και το Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισαν τον περασμένο μήνα να μποϊκοτάρουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2022 με την αιτιολογία των «παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στην Κίνα .

Η Γαλλία ανακοίνωσε ότι δεν θα συμπεριληφθεί στο μποϊκοτάζ.

dünya bülteni

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr