Η Τουρκία άρει την απαγόρευση των ιστοσελίδων της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΑΕ


Ιανουάριος 20, 2022. Ελλάδα.

 

Η Τουρκία έχει άρει την απαγόρευσή που είχε επιβάλει σε ειδησεογραφικούς ιστότοπους της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΑΕ πριν από περισσότερα από δύο χρόνια, σε μια εποχή που οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών του Κόλπου είναι τεταμένες.

Με την απόφαση αυτή, η Τουρκία έκανε ένα νέο βήμα προς τη βελτίωση των τεταμένων σχέσεων με τις χώρες του Κόλπου τα τελευταία χρόνια.

Η απόφαση για την άρση της απαγόρευσης λήφθηκε για το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας (WAS), το επίσημο Πρακτορείο Ειδήσεων των Εμιράτων (WAM), καθώς και τις ιστοσελίδες των εφημερίδων της Σαουδικής Αραβίας "Riyadh, Okaz, Sabq" και των εφημερίδων των Εμιράτων "Al- Bayan" "Al-Ittihad".

Η Τουρκία είχε αποκλείσει ειδησεογραφικούς ιστότοπους της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΑΕ στις αρχές του 2020 ως απάντηση στην απόφαση του Ριάντ και του Άμπου Ντάμπι να μπλοκάρουν τουρκικούς ιστότοπους.

Τους τελευταίους μήνες, η Τουρκία έχει κάνει σοβαρές προσπάθειες να αναζωογονήσει τις σχέσεις μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΑΕ. 

Στη συνέχεια, ο διάδοχος του Άμπου Ντάμπι, Μοχάμεντ μπιν Ζάιντ, επισκέφθηκε την Άγκυρα τον περασμένο Νοέμβριο και συναντήθηκε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάτι που οδήγησε σε σοβαρή βελτίωση των διμερών σχέσεων, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

tr.al-ain.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr