Ο ρωσικός στρατός προειδοποιεί για τρομοκρατικές επιθέσεις σε λιμάνια της Συρίας


Ιανουάριος 19, 2022. Ελλάδα.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης στη Συρία, ναύαρχος Όλεγκ Ζουράβλοφ, επιβεβαίωσε ότι «τρομοκράτες που δρουν στη ζώνη αποκλιμάκωσης στο  Ιντλίμπ σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις στα λιμάνια Ταρτούς και Λατάκια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «arabic.rt.com», δήλωσε ότι «κατόπιν αιτήματος των συριακών αρχών, η διοίκηση της ρωσικής αεροπορικής βάσης Χμέιμιμ  οργάνωσε περιπολίες όλο το εικοσιτετράωρο στο λιμάνι και τα εδάφη που γειτνιάζουν με την πόλη της Λατάκια».

Ο Ζουράβλοφ επεσήμανε ότι «τις κινήσεις των δυνάμεων ασφαλείας διαχειρίζονται από αέρος με drones που ανήκουν στη ρωσική Πολεμική Αεροπορία».


Τα λιμάνια της Συρίας βρίσκονται στο στόχαστρο των τρομοκρατών

Επίσης, ο αναπληρωτής Γενικός Διοικητής του Διεθνούς Συνασπισμού, στρατηγός Καρλ Χάρις, δήλωσε ότι η τρομοκρατική οργάνωση «ISIS» εξακολουθεί να αποτελεί πραγματική απειλή για την ασφάλεια και τη σταθερότητα του Ιράκ και της Συρίας.

Αυτό έγινε σε δήλωση που εξέδωσε το γραφείο ΜΜΕ της Προεδρίας της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν, Μασούρ Μπαρζανί, μετά τη συνάντησή του με τον Χάρις, σύμφωνα με το κουρδικό δίκτυο μέσων ενημέρωσης Rudaw .

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr