Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Όχι μόνο πτυχίο αλλά ούτε και δίπλωμα οδήγησης δεν έχει ο Ερντογάν, λέει τούρκικο κόμμα


Ιανουάριος 8, 2022. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Το 14ο Διοικητικό Δικαστήριο της Άγκυρας απέρριψε το αίτημα του Λαϊκού Απελευθερωτικού Κινήματος (HKP) σχετικά με το εάν ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει απολυτήριο γυμνασίου και πανεπιστημίου, ζητώντας αυτά να δοθούν στη δημοσιότητα.

 Η αμφισβήτηση για την εκπαίδευση του αρχηγού του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και νυν προέδρου της Τουρκίας, έφερε το Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα- HKP,  στην υποβολή αίτησης στο Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά, υποστηρίζοντας ότι υπήρχε αβεβαιότητα στα απολυτήρια πανεπιστημίου και γυμνασίου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και ρώτησε εάν τα πτυχία, ο φάκελος του πανεπιστημιακού μητρώου και το έγγραφο μεταγραφής που πρέπει να υπάρχουν στο πανεπιστήμιο βρέθηκαν πράγματι. Ζήτησε, μάλιστα αυτά να δημοσιοποιηθούν.

Το Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά είχε απορρίψει την αίτηση της HKP με το αιτιολογικό ότι ήταν «προσωπικά δεδομένα».

 Στη συνέχεια, οι δικηγόροι του HKP υπέβαλαν αίτηση στο Συμβούλιο Αξιολόγησης Πρόσβασης στις Πληροφορίες ως υψηλού ένδικου μέσου, το οποίο απορρίφθηκε ομόφωνα με την αιτιολογία ότι επρόκειτο, πάλι, για «προσωπικά δεδομένα».

 

Αμφισβήτηση και της άδειας οδήγησης του Ερντογάν

 

Εκ νέου, οι δικηγόροι του HKP κατέθεσαν προσφυγή ακύρωσης στο 14ο Διοικητικό Δικαστήριο της Άγκυρας για την ακύρωση της απόφασης του Συμβουλίου Αξιολόγησης Πρόσβασης στην Πληροφορία. 

Το 14ο Διοικητικό Δικαστήριο απέρριψε επίσης την υπόθεση «όσον αφορά την άδεια οδήγησης»  με την αιτιολογία ότι δεν υφίσταται σχέση προσωπικού και έννομου συμφέροντος.

 

Θα κυνηγήσουμε τον Ερντογάν…

 

Σε δήλωση του, σχετικά με το θέμα, ο δικηγόρος της HKP Ντογάν Ζαφέρ Τσινγκί είπε:

«Ως Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα, δεν εγκαταλείπουμε το θέμα του διπλώματος του Ταγίπ Ερντογάν. Κατά τη γνώμη μας, το θέμα του διπλώματος του Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι προσωπικά δεδομένα. Είναι γενικές πληροφορίες που πρέπει να κοινοποιούνται σε όλους τους ανθρώπους μας. Το αν ο Πρόεδρος μιας χώρας έχει δίπλωμα ή όχι δεν αφορά μόνο αυτό το άτομο ή τα σχολεία που φέρεται να έχει παρακολουθήσει αυτό το άτομο, αλλά είναι υπόθεση όλων. 

Το κόμμα μας παλεύει χρόνια για αυτό το πτυχίο και θα συνεχίσει τον αγώνα του. Ανεξαρτήτως της έκβασης. Όποιες συνθήκες κι αν βρεθούν, δεν θα εγκαταλείψει αυτόν τον αγώνα. Ως HKP, θα παρακολουθήσουμε την αίτηση προσφυγής που υποβάλαμε μέχρι το τέλος».

cumhuriyet.com.tr

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr