Σύνορα Τουρκίας- Συρίας, σκοτώθηκαν Τούρκοι στρατιώτες από έκρηξη


«Τούρκοι στρατιώτες στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας»

Ιανουάριος 8, 2022. Ελλάδα.

Άγκυρα.

 Σε έκρηξη που σημειώθηκε στα σύνορα  της Τουρκίας με τη Συρία σκοτώθηκαν Τούρκοι στρατιώτες, ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Ως αποτέλεσμα της έκρηξης αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών που τοποθετήθηκαν από τρομοκράτες στο Άκτσακάλ  (στη Σανλιούρφα ), στις 8 Ιανουαρίου 2022, τρεις από τους στρατιώτες μας σκοτώθηκαν», αναφέρει το μήνυμα.

Το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα και τα επώνυμα των θυμάτων.

Ζώνη αποκλιμάκωσης δημιουργήθηκε στη βορειοδυτική Συρία το 2017. Από τις 6 Μαρτίου 2020, μετά τις συμφωνίες μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας , υπάρχει εκεί εκεχειρία σε ισχύ, αλλά οι τρομοκράτες παραβιάζουν τακτικά την κατάπαυση του πυρός. 

Από το 2017, η Άγκυρα έχει πραγματοποιήσει τρεις στρατιωτικές επιχειρήσεις- εισβολές,  στις βόρειες περιοχές της Συρίας. Δημιουργήθηκε μια ζώνη ασφαλείας μεταξύ των πόλεων  Αζάζ και Τζαράμπλους στα βόρεια του Χαλεπίου και η πόλη Αφρίν καταλήφθηκε από τους Τούρκους και οι συνοριακές περιοχές ανατολικά του ποταμού Ευφράτη τέθηκαν υπό έλεγχο.

 

Ria Novosti

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr