Ο Οργανισμός Τουρκικών Κρατών υποστήριξε την ειδική επιχείρηση της κυβέρνησης του Καζακστάν

 


Ιανουάριος 11, 2022. Ελλάδα.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών του Ουζμπεκιστάν, στις 11 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών μέσω βιντεοσύνδεσης, όπου οι Υπουργοί Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν, του Καζακστάν, της Κιργιζίας, της Τουρκίας, του Ουζμπεκιστάν, της Ουγγαρίας και του Τουρκμενιστάν συζήτησαν την τρέχουσα κατάσταση στο Καζακστάν.

 

«Το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών τόνισε τη σημασία της τήρησης των βασικών κανόνων και αρχών του διεθνούς δικαίου και υποστήριξε τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις της κυβέρνησης του Καζακστάν εναντίον τρομοκρατών, ριζοσπαστών, εξτρεμιστών και εγκληματιών που επιδιώκουν να καταστρέψουν τη συνταγματική τάξη», αναφέρει το RIA Novosti σε ανακοίνωση μετά τη συνεδρίαση του Οργανισμού.

Την παραμονή, ο πρόεδρος του Καζακστάν  Κασίμ Γιαμάρτ Τοκάγιεφ ανακοίνωσε την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης στη χώρα. Αυτό είπε κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης των ηγετών των χωρών του CSTO.

russian.rt.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr