Η Αίγυπτος υποφέρει από έλλειμα νερού- υπουργός άρδευσης


Ιανουάριος 11, 2022. Ελλάδα.

Κάιρο.

Ο υπουργός Υδάτινων Πόρων και Άρδευσης, Μοχάμεντ Αμπντέλ  Ατού,  παρουσίασε τη θέση της Αιγύπτου στους υδάτινους πόρους, τονίζοντας την εξάρτηση της χώρας από τον ποταμό Νείλο κατά 97%.

Μιλώντας στο Παγκόσμιο Φόρουμ Νεολαίας  που είχε ως θέμα «Η ευθύνη της διεθνούς κοινότητας απέναντι  στη βιώσιμη ασφάλεια των υδάτων», στο Σαρμ ελ Σέιχ, ο Αιγύπτιος υπουργός τόνισε ότι υπάρχει έλλειμα νερού στην Αίγυπτο.

Ο  Αμπντέλ Ατού διευκρίνισε ότι οι ανάγκες της Αιγύπτου σε νερό ανέρχονται σε περίπου 114 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως, αντισταθμίζονται από υδάτινους πόρους που δεν ξεπερνούν τα 60 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως, τονίζοντας ότι υπάρχει έλλειμμα 54 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως.

Επισήμανε ότι η κάλυψη αυτού του κενού μπορεί να γίνει  με την επαναχρησιμοποίηση του νερού και την εισαγωγή νέων γεωργικών καλλιεργειών, που ισοδυναμούν με περίπου 34 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως.

Gate.ahram.org.eg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr