Λιβύη - Ουίλιαμς: «Η αποχώρηση των μισθοφόρων δεν αποτελεί προϋπόθεση για τις εκλογές»


Ιανουάριος 29, 2022. Ελλάδα.

«Πρώτα οι εκλογές στη Λιβύη και μετά η αποχώρηση των ξένων μισθοφόρων από τη χώρα», αυτή τη θέση εξέφρασε η σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τη Λιβύη, Στέφανι Ουίλιαμς.

Η Ουίλιαμς,, όπως σημειώνει το ιταλικό ειδησεογραφικό Agenzia Nova, δήλωσε ότι  η αποχώρηση των ξένων μισθοφόρων από τη Λιβύη δεν είναι προϋπόθεση για τη διεξαγωγή των εκλογών. 

Η σύμβουλος του ΟΗΕ στις δηλώσεις της προς τον διεθνή Τύπο, υποστήριξε ότι ο μόνος τρόπος επίλυσης της κρίσης στη Λιβύη είναι «μέσω της συμμετοχής του λαού σε ελεύθερες και διαφανείς εκλογές» και ότι «η αποχώρηση των μισθοφόρων δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τις εκλογές. Αυτή είναι μια διαδικασία που πρέπει να γίνει με προσοχή».

Επισημαίνεται ότι υπάρχει αλλαγή στάσης του ΟΗΕ ως προς την εκλογική διαδικασία στη Λιβύη, αφού ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στη διάσκεψη του Βερολίνο για τη Λιβύη είχε εκφράσει τη θέση να αποσυρθούν όλες οι ξένες δυνάμεις και οι ξένοι μισθοφόροι από τη χώρα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr