Αίγυπτος και Γαλλία σε κοινές αεροπορικές ασκήσεις


Φεβρουάριος 1, 2022. Ελλάδα.

Κάιρο.

Ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού στρατού, συνταγματάρχης Γκαρίμπ Αμπντουλχαφίζ, ανακοίνωσε ότι άρχισε κοινή αεροπορική άσκηση Αιγύπτου και Γαλλίας, η οποία θα διαρκέσει λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με το Sputnik στα τουρκικά, οι αεροπορικές δυνάμεις της Αιγύπτου και της Γαλλίας ξεκίνησαν άσκηση με το όνομα «Amon-22» στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο.

Σε δήλωσή του στον επίσημο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι η κοινή αεροπορική άσκηση που ξεκίνησαν σήμερα οι αεροπορικές δυνάμεις της Αιγύπτου και της Γαλλίας θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ο Αμπντουλχαφίζ σημείωσε ότι στο πλαίσιο της άσκησης, θα πραγματοποιηθεί μια σειρά πρακτικών εκπαιδεύσεων σχετικά με τον σχεδιασμό και τη διαχείριση κοινών αεροπορικών επιχειρήσεων μάχης.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε, επίσης, ότι η άσκηση οργανώθηκε στο πλαίσιο του «σχεδίου της Γενικής Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου για αύξηση του επιπέδου εκπαίδευσης και ανταλλαγή εμπειριών με τις ένοπλες δυνάμεις φίλων χωρών».



The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr