«Πώς απάντησε ο Πούτιν στην αναγνώριση των αυτοανακηρυγμένων δημοκρατιών στο Ντονμπάς»


Φεβρουάριος 15, 2022. Ελλάδα.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι θα προχωρήσει, έτσι ώστε, να κάνει τα πάντα για να λύσει τα προβλήματα του Ντονμπάς. 

Έτσι, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας σχολίασε στους δημοσιογράφους την έκκληση της Κρατικής Δούμας να αναγνωρίσει τις αυτοανακηρυγμένες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ (DPR και LPR). 

Ο Πούτιν σημείωσε ότι οι βουλευτές της Κρατικής Δούμας καθοδηγούνται από την κοινή γνώμη και τους ψηφοφόρους τους.

«Και από αυτή την άποψη, είναι προφανές ότι στη χώρα μας η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων συμπάσχει με τους κατοίκους του Ντονμπάς, τους υποστηρίζει και ελπίζει ότι η κατάσταση εκεί θα αλλάξει ριζικά προς το καλύτερο για αυτούς», είπε ο Ρώσος ηγέτης.

«Θα προχωρήσω από το γεγονός ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να λύσουμε τα προβλήματα του Ντονμπάς, αλλά να το κάνουμε όπως είπε ο Ομοσπονδιακός Καγκελάριος, βασιζόμενος κυρίως στις μη πλήρως πραγματοποιηθείσες ευκαιρίες εφαρμογής των συμφωνιών του Μινσκ», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Ο πρόεδρος ελπίζει ότι οι ευρωπαίοι εταίροι, κυρίως η Γαλλία και η Γερμανία, θα μπορέσουν να επηρεάσουν τις αρχές του Κιέβου και θα βρεθεί λύση.

rg.ru


--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr