Μόσχα: Υποβλήθηκε στην Κρατική Δούμα σχέδιο ψηφίσματος αναγνώρισης των αυτοανακηρυγμένων δημοκρατιών του Ντονμπάς


Φεβρουάριος 14, 2022. Ελλάδα.

 

Βουλευτές του κόμματος της Ενωμένης Ρωσίας υπέβαλαν στην Κρατική Δούμα σχέδιο ψηφίσματος για την αναγνώριση των αυτοανακηρυγμένων Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ (DPR και LPR) στο Υπουργείο Εξωτερικών, για διαβουλεύσεις. 

Το αντίστοιχο έγγραφο έχει ήδη εμφανιστεί στη βάση δεδομένων της Κρατικής Δούμας, ανέφερε το RIA Novosti τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου.

Οι συντάκτες του σχεδίου ψηφίσματος ήταν οι βουλευτές της Ενωμένης Ρωσίας Αρτέμ Τουρόφ και Βίκτορ Βοντολάτσκι.

«Να γίνουν διαβουλεύσεις του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με το σχέδιο έκκλησης της Κρατικής Δούμας προς τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Β. Πούτιν για την ανάγκη αναγνώρισης της DPR και της LPR» και να συζητηθεί το εν λόγω σχέδιο έκκλησης», αναφέρει το σχέδιο ψηφίσματος.

Το έγγραφο υπογραμμίζει ότι ένα τέτοιο βήμα «θα δημιουργήσει έδαφος για την εξασφάλιση εγγυήσεων ασφάλειας και προστασίας» για τους κατοίκους του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ από «εξωτερικές απειλές και την εφαρμογή μιας πολιτικής γενοκτονίας» απέναντί ​​τους.

 Τα τελευταία χρόνια, δημοκρατικά όργανα και κράτη με όλα τα χαρακτηριστικά της νόμιμης εξουσίας έχουν οικοδομηθεί στις αυτοανακηρυγμένες δημοκρατίες στην ανατολική Ουκρανία με βάση τη λαϊκή βούληση, τονίζουν οι συντάκτες του σχεδίου ψηφίσματος.

Πριν από αυτό, μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας πρότειναν να αναγνωριστούν οι αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες του Ντονμπάς.

Την προηγούμενη μέρα, η Επιτροπή της Κρατικής Δούμας για τις Υποθέσεις της ΚΑΚ υποστήριξε δύο επιλογές για προσφυγή στον Πρόεδρο της Ρωσίας με αίτημα αναγνώρισης των αυτοαποκαλούμενων DPR και LPR.

Το σχέδιο ψηφίσματος της έκκλησης προς τον πρόεδρο με αίτημα αναγνώρισης του DPR και του LPR υποβλήθηκε στην Κρατική Δούμα από βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος στις 19 Ιανουαρίου.

Στις 11 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Vyacheslav Volodin σημείωσε ότι στις 14 Φεβρουαρίου, το Συμβούλιο της Δούμας θα εξετάσει μια έκκληση προς τον πρόεδρο σχετικά με το θέμα του DPR και του LPR.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ τόνισε ότι δεν θεωρεί σκόπιμο να σχολιάσει αυτή την πρωτοβουλία πριν εξεταστεί στο κοινοβούλιο.

lenta.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr